Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 16:55:03

Підтримка власників пошкодженого під час війни житла. Виконавчий комітет погодив чергові виплати

16.06.2023   11:27Агенцiя

Низку рішень, пов'язаних з фінансової підтримкою чернігівців, майно яких постраждало внаслідок російської військової агресії, погодили на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 15 червня.

Компенсація за відновлення вікон

У межах Програми надання часткової компенсації видатків мешканцям міста Чернігова, понесених на відновлення знищених та пошкоджених вікон у багатоквартирних житлових будинках внаслідок російської військової агресії ще вісім чернігівців отримають виплати на загальну суму 88 949,48 грн.

Програма була розроблена і запущена в дію ще у 2022 році. Протягом минулого року таку компенсацію отримали 647 мешканців на загальну суму 8,1 млн грн. Дію документа було продовжено і на поточний рік. У 2023-му виплати вже отримало 89 осіб,  на суму трохи більше 1,1 млн грн.

 
 Допомога власникам пошкоджених приватних будинків  

У межах Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова–власникам приватних житлових будинків, знищених та пошкоджених внаслідок російської військової агресії одноразову матеріальну допомогу нададуть 52 особам на загальну суму 665 386 грн.

Ця програма також діє у місті, починаючи з минулого року. Протягом попереднього періоду виплати отримали 1596 власників будинків на загальну суму 26,5 млн грн.

У поточному році цю ж матеріальну допомогу виплатили 272 мешканця. Сума — 3,4 млн грн.

 
Допомога власникам пошкоджених  квартир

У межах Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям багатоповерхової забудови міста Чернігова, житло яких будо зруйновано (пошкоджено) внаслідок російської військової агресії виплати отримають 24 мешканця, на загальну суму  250 000 грн.

У поточному році ці виплати вже здійснені 389 мешканцям на загальну суму майже 6,3 млн грн.


Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини