Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 18:06:33

Відзначили добровольців, які в складі сил спротиву допомагали виганяти ворога з Чернігівщини

16.06.2023   11:08Агенцiя

Під час повномасштабного вторгнення військ рф на Чернігівщину навесні 2022 року багато жителів області, не роздумуючи, вступили до лав тероборони та у складі підрозділів ЗСУ та Нацгвардії давали відсіч ворогу.

Однак не лише військові допомагали стримувати наступ та боротися із окупантами, а й цивільні – патріотично налаштовані громадяни, які самоорганізувались у підпільні загони та мужньо чинили опір російській армії.

Загони сил спротиву Чернігівщини відкрили справжнє полювання на ворога. Своїми злагодженими та цілеспрямованими діями вони перекривали нападникам шлях поваленими деревами, «гостинно» зустрічали та безжально нищили російську бронетехніку.

Серед тих, хто допомагав зупиняти просування військ рф та всіляко заважав планам загарбників, є й небайдужі жителі Сосниччини.

Члени громадської організації «Сосниця Щит» та свідомі сосниччани одразу об’єдналися в ініціативну групу та з перших хвилин повномасштабного вторгнення організували збір інформації про переміщення російських колон, здійснювали патрулювання селища, допомагали переправляти людей через річку Десну, доставляли одяг, продукти харчування, технічне обладнання та ліки військовим і цивільним. Крім того, добровольці виводили з ладу озброєння окупантів, знаходили та передавали захоплену ворожу техніку ЗСУ, а також здійснили ще цілу низку добрих справ для підтримки українських захисників і жителів громад.

Сьогодні представників руху опору, які допомагали виганяти ворога з Чернігівщини, вітали в представницькому органі Придесення.

Заступник голови обласної ради Дмитро Блауш відзначив вагомий внесок добровольців у спільну перемогу, адже подолати противника, який зі зброєю в руках прийшов на нашу землю, можна тільки спільними зусиллями.

– Ворог не зміг реалізувати свою підступну мету тільки завдяки таким людям як ви, які різними шляхами зупиняли техніку, порушували шляхи постачання та логістику російської армії й всіляко намагались боронити Батьківщину, – зауважив керівник.

Свою глибоку повагу та вдячність учасникам руху спротиву Чернігівщини висловили і представники депутатського корпусу – начальник управління комунального майна обласної ради Василь Куліда та голова постійної комісії з питань сім'ї, молоді, спорту та туризму Ольга Бібік.

За активну громадську діяльність, вагомий внесок у підтримку громади та військовослужбовців під час активних бойових дій на території Чернігівської області подяками обласної ради відзначені добровольці: Олександр Головко, Богдан Делеуров, Іван Добридень, Ігор Кравченко, Максим Петришин, Антон Подорожній, Ярослав Примачок, Віталій Селюк, Дмитро Ткаченко, Віктор Федоренко, Андрій Четверик, Євгеній Шкурко.
 

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини