Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 03:40:53

Як доказ зла і жорстокості ворога: містами Європи повезуть розбиту у Чернігові «швидку»

12.06.2023   16:49Агенцiя

На площі у Чернігові волонтери виставляли знищену ворогом «швидку». Під час облоги міста машина допомагала медикам евакуйовувати поранених, але потрапила під обстріл. Її днями повезуть в Європу, аби продемонструвати світу доказ зла і жорстокості, яке приніс руській мір.

"Ця швидка їде до Бельгії в Генк, Антверпен Брюсель, була зустріч із мерію. В Європі це сприямається дуже боляче. Вони далеко чують по новинам, що, як, але коли їм привозимо і показуємо у них міняється сприйняття і відчуття", - каже Володимир Сенча, керівник БФ «Світла мета».

Волонтери хочуть привернути увагу європейців до трагедії, яку переживає Україна і зібрати кошти для купівлі нових карет «швидкої», евакуаційних машин для військових і чернігівського прикордоння. Це спільний проект благодійних фондів та військової адміністрації.

"Кожен день ми знаходимо такі машини - сьогодні в Чернігові, завтра поїдемо або в Харків чи Херсон. В Європі історії розказуються, і люди починають донатити. Розкручуємо тему, щоб допомога була тут швидко", - пояснює Сергій волонтер, БФ «Ми з України».

"Наша місія - спасіння життів. Швидкі, евакуаційні машини - це все спасіння українців. Ця місія в Європі сприймається гарно, і хочуть допомогти врятувати людей, солдат, дітей", - каже Володимир Сенча.

Наразі є гостра потреба в повнопривідних машинах для чернігівських воїнів на Сході. Підрозділи часто потрапляють під щільні ворожі обстріли, втрачають техніку, чимось треба вивозити поранених,  кажуть волонтери.

"Першочергове - це евакуаційні машини, пікапи для 1-ї танкової", - каже Олеся Ковнер, волонтерка.

Волонтери очікують на підтримку не тільки у Європі. Хоче долучитися до допомоги і українська діаспора в Канаді і США.

"Час Чернігівський"

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини