Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:37:05

Локації безпеки для Прилуцької громади

01.06.2023   15:06Агенцiя

23 укриття, що належать Прилуцькій міській раді, найближчим часом будуть оснащені необхідним для жителів обладнанням: портативними зарядними станціями, сонячними панелями, переносними ліхтарями, вогнегасниками, кулерами для води, медичними аптечками, а найбільше сховище отримає потужний генератор для безперебійної вентиляції повітря.

Така діяльність передбачена в рамках проєкту «Локації безпеки для цивільного населення Прилуцької громади Чернігівської області», що розпочався 19 травня цього року. Реалізовуватимуть його Сіверський інститут регіональних досліджень у партнерстві з Прилуцькою міською радою за підтримки програми “Український фонд швидкого реагування”, яку втілює IREX  за підтримки Державного департаменту США.

Проєкт покликаний  забезпечити комфортні умови  перебування жителів та жительок громади в укриттях під час повітряних тривог у третьому за розмірами та другому за показниками економічного розвитку місті Чернігівської області, її важливому логістичному центрі – місті Прилуки. Втім, проблема, на розв’язання якої спрямований проєкт, добре знайома – обладнання укриттів застаріле та не відповідає сучасним вимогам безпеки й уявленням про життєзабезпечення. На прикладі Прилук пропонується комплексне та показове її розв’язання. Для цього міська рада впорядкувала зазначені об’єкти цивільного захисту, а тепер для них буде придбана нова техніка та інвентар. Таким чином забезпечуватиметься вентиляція, безперебійне освітлення приміщень, протипожежна безпека, надання невідкладної медичної допомоги та оповіщення про надзвичайні ситуації. Всього передбачається витратити один мільйон сімсот тисяч гривень.

Також у межах проєкту проводитиметься навчання та інструктажі з використання джерел електропостачання, засобів пожежогасіння та надання первинної медичної допомоги на об’єктах цивільного захисту. Оновленими укриттями, за необхідності, зможуть скористатися біля шести тисяч мешканців та мешканок Прилук.

Команда проєкту систематично буде висвітлювати інформацію про хід імплементації та досягнуті результати проєкту.

Цей проєкт відбувається за підтримки програми “Український фонд швидкого реагування”, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини