Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:15:24

Чернігівські поліцейські повідомили про підозру молодику у пограбуванні пенсіонерки

31.05.2023   12:11Агенцiя

Оперативники Чернігівського райуправління поліції затримали 26-річного чоловіка за підозрою у шахрайських діях та пограбуванні 80-річної мешканки Чернігова.

Вчора до поліції надійшло повідомлення, що у Чернігові літня жінка постраждала від дій невідомого зловмисника. Незнайомець зателефонував їй та назвався лікарем. За словами чоловіка, донька пенсіонерки нібито потрапила в дорожньо-транспортну пригоду, і для її порятунку терміново потрібні кошти на операцію.


Схвильована  жінка погодилась допомогти і продиктувала співрозмовнику адресу, за якою він може прийти по гроші. Пенсіонерка вийшла з під’їзду будинку, щоб віддати незнайомцю 5 тисяч доларів США. У цей час до потерпілої підійшов сусід, який порадив їй спершу зателефонував доньці та з’ясувати всі обставини. В телефонній розмові дочка запевнила, що з нею все гаразд, і якраз в цей час до під’їзду підійшов ще один сусід пенсіонерки. Зрозумівши, що його викрили, шахрай вихопив гроші і став тікати. Сусіди ошуканої побігли за шахраєм та наздогнали його, після чого викликали поліцію.
Завдяки швидкому реагуванню співробітників Управління патрульної поліції та оперативників Чернігівського райуправління вдалося затримати 26-річного киянина у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Спочатку зловмиснику інкримінували скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Однак того ж дня слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури перекваліфікували злочин на більш тяжкий – скоєння грабежу.
Поліція вже повідомила зловмиснику про підозру за частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану), що карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.
У зловмисника вилучено кошти, здобуті злочинним шляхом, та речові докази причетності до шахрайства.
Правоохоронці звертаються до громадян: будьте пильними й обережними при спілкуванні із незнайомцями, не поспішайте виконувати їхні умови і прохання, одразу телефонуйте своїм родичам або на спецлінію «102». Обов`язково розкажіть своїм близьким родичам (особливо старшому поколінню) про існування такого роду шахрайств, аби уберегти їх від зловмисників.
Пам’ятайте: якщо незнайомець вимагає у вас терміново передати кошти – одразу телефонуйте на «102».

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини