Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:51:55

Кошти для підсилення обороноздатності, ремонту закладів освіти та будинків: виконком погодив зміни до бюджету

25.05.2023   14:44Агенцiя

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 23 травня вніс зміни та доповнення до бюджету Чернігівської міської територіальної громади на 2023 рік. Начальниця фінансового управління міської ради Олена Лисенко розповіла про окремі напрямки.

За її словами, виділяються додаткові кошти на заходи з територіальної оборони. Зокрема, на встановлення огорожі біля військової частини, дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки біля блокпостів, придбання матеріалів для спостережних пунктів захисних споруд, вогневих позицій навколо міста.

— На ці роботи додатково спрямовується майже 19,7 млн грн. Це продовження зазначених робіт, які виконувалися минулого року, і на які вже спрямовано 93 млн грн, — додала Олена Лисенко.

Також відповідними змінами передбачаються додаткові кошти з бюджету Чернігівської міської територіальної громади на надання шефської допомоги ще одній військовій частині.

Відповідно до звернень головних розпорядників коштів бюджету міста проводиться перерозподіл у межах виділених їм асигнувань. Зокрема, управління освіти міської ради перерозподіляє кошти, які попередньо були виділені на поточний ремонт, на проведення капітального ремонту частини покрівлі у закладах дошкільної освіти № 76 та № 51, часткового капітального ремонту будівлі садочку № 19, яка пошкоджена внаслідок військової збройної агресії рф.

По об’єктам житлово-комунального господарства, зокрема, 8,4 млн грн спрямовуватимуться на капітальний ремонт, пошкодженого через військові дії, житлового будинку по вул. 1-ї танкової бригади, 27, де проводились додаткові аварійно-відновлювані роботи.

Також від одного розпорядника до іншого переспрямовуються 3 млн грн на реконструкцію меморіальної каплиці Архістратига Михаїла на честь загиблих захисників нашої Батьківщини на території кладовища "Яцево", яка пошкоджена минулого року внаслідок бойових дій.

У бюджеті міста передбачені кошти і на приватний сектор. Зокрема, виділяються 2,3 млн грн на будівництво централізованого водопроводу вулиць Банченкова, Авіації, Садова, Григоренка відповідно до міської Програми 80/20. Також спрямовуються кошти на розробку проєктів для реконструкції двох шляхопроводів по вул. Кільцевій та вул. Івана Мазепи.

Внутрішній перерозподіл коштів по управлінню капітального будівництва — по напрямкам, де вже завершені роботи і відбулась економія, на додаткові роботи по двом дитячим садочкам №№ 37, 68 і трьом школам №№1, 7 та НРЦ №1.

Відповідно до прийнятого рішення у бюджеті Чернігова передбачаються кошти на послуги з технічного огляду та обстеження пошкодженого майна, що передбачено Постановою щодо «єВідновлення».

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини