Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 16:53:13

Чернігів: рятувальники провели Всеукраїнську акцію "Запобігти. Врятувати. Допомогти"

27.04.2023   09:43Агенцiя

26 квітня в рамках проведення Всеукраїнської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» фахівці Головного управління ДСНС завітали до загальноосвітньої школи №1 у м. Чернігів.

У даному заході взяли участь  представники Національної поліції, швидкої допомоги, рятувальники і сапери. Рятувальники нагадали школярам основні вимоги правил безпеки життєдіяльності, яких необхідно дотримуватись у повсякденному житті, аби не потрапити в біду. Окремо підкреслили, як діяти у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога», нагадали правила пожежної безпеки в побуті, а також наголосили на недопущенні пожеж в екосистемах. Діти задавали питання на які отримали вичерпні відповіді: як подається вода, яке обладнання знаходиться на пожежному автомобілі, як і для чого використовується, яким чином проводиться гасіння пожежі та інше.
Сапери наголосили на тому, що сьогодні натрапити на небезпечні предмети можна будь де, тому вкотре нагадали дітям алгоритм дій при виявленні предметів схожих на боєприпаси. Для того, щоб присутні розуміли про, що саме йде мова, сапери на навчальних макетах продемонстрували як можуть виглядати вибухонебезпечні предмети. Розповіли, які наслідки необережного поводження з ними можуть бути.
Працівники Національної поліції провели виступ, щодо профілактики аварійності та попередження дорожньо-транспортного травматизму серед дітей та дорослих.
Медичні працівники розповіли про види травм, алгоритм дій при наданні допомоги при порізах, переломах та інших травмах.
Учасники заходу мали можливість приміряти спорядження спецслужб та посидіти за кермом автомобілів і навіть с пробували подати воду на гасіння умовної пожежі.


 ГУ ДСНС України у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Співпраця КП «Чернігівводоканал» з GIZ: серед проєктів – реконструкція водопроводу та передача нашому КП спецавтомобіля 15:22

На щотижневій розширеній нараді у міській раді 30 квітня обговорили питання щодо результатів співпраці комунального підприємства «Чернігівводоканал» з міжнародними партнерами, зокрема з німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП 15:19

Сьогодні близько 7-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі неподалік від селища Березне Чернігівського району.

 Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси

Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси 15:17

Оперативники Ніжинського райуправління поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 54-річного ніжинця вилучили пістолети, гранату та набої.

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента 15:15

Назвав ІПСО російських спецслужб і закликав політиків та громадських діячів утриматися від спокус бути використаними в інформаційній спецоперації країни-агресорки проти України.

Сума коштів на рахунку, яка доступна неплатникам аліментів для використання 15:12

16 тисяч гривень на місяць, і не більше, можуть витрачати громадяни, котрі ухиляються від сплати аліментів та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/.