Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:57:03

Бійцям 119-ої бригади Сил ТрО у міській раді вручили відзнаки

01.04.2023   12:02Агенцiя

Захисникам вручили відзнаки.

 30 березня на сесію Чернігівської міської ради були запрошені бійці 119-ї окремої бригади територіальної оборони. В.о. міського голови Олександр Ломако з нагоди п'ятирічного ювілею від дати їх створення та першої річниці деблокади Чернігова подякував за внесок у захист нашого міста та вручив почесні грамоти.

Це мали зробити урочисто під час самого засідання, але через "псевдозамінування" будівлі муніципалітету і перевірку приміщення на наявність вибухонебезпечних предметів було прийнято рішення не змушувати бійців чекати початку сесії.

    — Я ніколи не забуду черги людей біля місця розміщення штабу тероборони, приблизно до шестисот людей щодня стояли в черзі, щоб записатися в її лави та отримати зброю. Ті обставини, які були у той час, були специфічними, зберігалась висока ймовірність вуличних боїв, боїв за місто, і була висока вірогідність загинути.  Ви ж проявили героїзм і стійкість та відстояли своє місто, і продовжуєте це робити зараз у гарячих точках.

    Низький вам за це уклін! Низький уклін всім військовослужбовцям тероборони, всім чернігівцям, які зараз захищають Україну. Ми завжди готові вас підтримувати, підставляти  плече, і як міська рада, і як міська громада, — сказав під час вручення грамот Олександр Ломако.

Довідково.  На підставі спільної Директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу України від 12 березня 2018 року, та Директиви Командувача Оперативного Командування «Північ» від 14 березня 2018 року було видано наказ № 4 командира 119 окремої бригади територіальної оборони, згідно якого 29 березня 2018 року вважається Днем створення 119-ї окремої бригади територіальної оборони.



Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини