Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:09:00

На Чернігівщині працюють над регіональним планом з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

29.03.2023   10:18Агенцiя

«Національний план дій на виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року: локалізація на галузевому, регіональному та місцевому рівнях» — такій темі була присвячена сьогоднішня всеукраїнська онлайн-нарада.

Як відомо, в грудні минулого року Уряд прийняв розпорядження, яким оновив Національний план дій на виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека». У документі розширено коло цільових груп та включено заходи для їх підтримки, збільшено кількість заходів із надання ефективної своєчасної допомоги постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. На виконання цього документа на обласному рівні необхідно внести відповідні зміни до регіональних планів дій.

З огляду на це, метою заходу став моніторинг стану локалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року в умовах війни.

У нараді взяли участь Урядова уповноважена з питань гендерної політики, представники Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, центральних органів виконавчої влади, силових та правоохоронних відомств, обласних державних адміністрацій.

До заходу долучилась заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк.

    «Рік  тому Чернігівщина дуже гостро відчула важливість питань безпеки та миру, питань забезпечення належних умов для повноцінної життєдіяльності як жінок, так і чоловіків нашої області. Саме тому регіон сьогодні в авангарді адаптації свого плану дій до оновленого Національного документа з урахуванням набутого за цей рік досвіду. Вже напрацьовано проєкт оновленого регіонального плану, який після проведення всіх консультацій та експертиз буде винесено на затвердження», — зазначила Жанна Шерстюк.

Довідково. З метою напрацювання пропозицій щодо внесення змін до наявного Плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Чернігівській області та забезпечення дієвості його виконання розпорядженням начальника Чернігівської військової адміністрації від 14 березня 2023 року № 109 утворено робочу групу, до складу якої ввійшли представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області та представники громадського сектору.

Департамент сім’ї, молоді та спорту
Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.