Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:42:37

У Чернігові ще 23 членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України виплатять одноразову матеріальну допомогу

17.03.2023   12:53Агенцiя

У Чернігові ще 23 особам буде надана одноразова матеріальна допомога, як членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. Загальна сума такої виплати становить понад 1,217 млн грн.

Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні, 16 березня.

Нагадаємо, у грудні минулого року запрацювала Програма надання одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на 2023 рік (зі змінами), відповідно до якої сім’ям загиблих чернігівців виплачується одноразова матеріальна допомога, що становить 10 мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством станом на 1 січня 2023 року. Також додатково передбачена й виплата разової грошової компенсації за виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника загиблим Захисникам і Захисницям України на загальну суму до 20 тисяч гривень, але не більше фактичних витрат.

В поточному році таку матеріальну допомогу вже отримали 67 осіб на загальну суму майже 4,372 млн грн. Разову компенсацію за виготовлення та встановлення надмогильного пам'ятника виплатили 3 особам на загальну суму 60 тис. грн.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини