Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:32:34

На Чернігівщині школярі привітали захисників з Днем українського добровольця

15.03.2023   13:56Агенцiя

З нагоди Дня українського добровольця учні Гончарівського ліцею імені героя АТО Дмитра Степанченка, що на Чернігівщині, привітали своїх захисників зі святом.

У перші дні вторгнення підрозділи танкової бригади, яка базувалася в цьому населеному пункті, висунулися на захист державних кордонів. Водночас 125 місцевих мешканців сформували добровольчий загін та стали на оборону рідного Гончарівського. Для захисників діти підготували невеличку концертну програму, а також змонтували та показали відеосюжет про перші дні війни.

До привітань приєдналося також керівництво області та оперативного командування «Північ».

Зокрема, начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус оголосив подяки мешканцям населеного пункту, які в перший день повномасштабного вторгнення рф записалися до місцевого добровільного формування.

— Чи для мене це свято? Мабуть, до перемоги, поки ні, — сказав очільник ОВА. — Але цей день точно має бути визначним у календарі. Адже він — на честь мужніх, вільних, сильних, незламних, вольових людей. І це не лише про тих, хто став на оборону зі зброєю. Це про всіх, хто лікує, дістає амуніцію, розбирає завали, будує. Не тому, що має таку роботу, а тому, що інакше зараз не може. Дякую, справжні!

Від імені Чернігівської облради сильних духом сміливців нагородила почесними грамотами та оголосила подяки голова обласної ради Олена Дмитренко.

— Трохи більше ніж рік тому ми разом із громадою розгортали тут найбільший в області стяг України з вірою у краще. А вже за кілька днів — знову ж таки вся громада стала на боротьбу з ворогом. Наша найбільша сила — це єдність, — зазначила Олена Дмитренко.

До заохочень особового складу добровольчого формування приєдналися начальник Управління морально-психологічного забезпечення ОК «Північ» полковник Олег Гуменний та головний капелан оперативного командування отець Антоній. Вони передали нагороди від військового керівництва держави.

Григорій Мазур
АрміяInform

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини