Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:34:39

Делегація з латвійського Огре привезла в Чернігів гуманітарну допомогу. Наступна зупинка - фронт

02.03.2023   10:22Агенцiя

Черговий візит голови міської ради Огре (Латвійська Республіка) Егілса Хелманіса в Чернігів. Разом з ним приїхали в Україну представники органів місцевого самоврядування, а також добровольці з гуманітарною місією.

На їх маршрутній карті вже традиційно наше місто та муніципалітет, адже Огре і Чернігів — побратими. З гостями, та водночас вже гарними друзями, зустрічався в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

— Є таке прислів'я — "Справжній друг пізнається в біді" і, дійсно, коли на нашу землю прийшла війна, ми зверталися до всіх міжнародних партнерів, міст-побратимів. Так щиро, як на наші звернення та прохання відгукнулося місто Огре — дорогого коштує. Я пам'ятаю, як ви вперше приїхали на початку квітня (2022-го року — ред.) у Чернігів і ми зустрічалися в зруйнованому місті, в міській раді, з міським головою і це були дуже важливі слова підтримки для нас. Ми це цінуємо, — розповів про побратимські стосунки між містами Олександр Ломако.
Егілс Хелманіс був одним із перших, хто приїхав до нашого міста як тільки Чернігівщину визволили від російських окупантів. Він постійно разом із мешканцями своєї громади збирає допомогу для українських цивільних та військових і привозить її як для нашого міста, так і самостійно доправляє на фронт. Так буде і під час цього візиту.
Сьогодні, 1-го березня, латвійська делегація передала три мікроавтобуси для КП "Чернігівводоканал", сил ТРО та 1-ї окремої танкової Сіверської бригади.  
Представники 1-ї танкової бригади, яким передали ключі від автівки, на знак вдячності подарували латвійській делегації свій бойовий прапор, макет танка та уламок російського "Іскандеру", який був запущений ворогом по одному із об'єктів на території Чернігівщини.

— Ми на зв'язку з командиром Леонідом Ходою і хлопцями. Чим можемо, тим завжди і підтримуємо. Я думаю, що підтримка від нашого міста-побратима Огре також буде ними оцінена. Це наші захисники, це героїчна бригада, яка пов'язана з Черніговом, яка захищала його у лютому-квітні минулого року і завдяки їх героїчному подвигу, підтримці інших військових частина та ТРО, місто жодної хвилини не було під окупацією. Коли ми побачили, що окупанти робили в Ягідному чи Бучі, ми ще більше оцінили їх подвиг, адже зрозуміли, що могло статися в гіршому випадку.
Я щиро дякую вам Егілс та всій команді, яка сьогодні приїхала. Дякую депутатам вашої думи і всій громаді міста Огре за підтримку України і Чернігова!, — сказав Ломако.
Від імені всієї громади Олександр Ломако вручив Егілсу Хелманісу Подяку за багаторічну дружбу та важливий внесок в нашу перемогу. В.о. міського голови зазначив, що у Чернігові обов'язково розроблять спеціальну нагороду для друзів, які допомагали у цей непростий час, і Огре буде серед перших кому її вручать.

— Війна не почалася рік тому, я постійно про це кажу, вона вже давно триває. Ми дуже добре розуміємо, це не тільки ваша війна, а й наша. Якщо щось буде з Україною, тоді війна постукає і в наші двері. Нам не потрібно казати слова вдячності, адже це ми вам їх говоримо — за те, що ви воюєте. Перемога буде за нами, — сказав під час зустрічі Егілс Хелманіс.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.