Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:34:17

Нідерландська організація «Open Door Ukraine» вивчає потребу області щодо раннього відновлення

28.02.2023   19:56Агенцiя

Open Door Ukraine (ODU) – нідерландська громадська організація, що підтримує бізнес, представників громадянського суспільства та інші організації, які працюють з Україною. Крім напряму гуманітарної допомоги, ODU минулого року почала відновлювати пошкоджені через війну об’єкти, реалізувавши низку проєктів в Ірпені.

Сьогодні ж представники громадської організації вивчають відповідну потребу на Чернігівщині. Фокус уваги — соціальні заклади, а також багатоквартирні будинки, в яких створенні ОСББ.

    «Ми не самі відбудовуємо будинки, а допомагаємо ОСББ чи іншим організаціям відновлювати дахи. Чому дах? Тому що при руйнуванні будівлі його треба зробити найпершим, — зазначив голова ODU Роберт Серрі під час зустрічі з начальником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом. — Ми вже закінчили три схожі проєкти. До речі, в одному нам довелося відбудовувати цілий поверх перед тим, як взятися за дах. Наразі ми співпрацюємо з великими міжнародними організаціями, шукаючи модельні проєкти не тільки в Ірпені, а й по всій Україні. Також ми допомагаємо місцевим будівельним компаніям. Для нас, як і наших донорів важливо те, що тимчасово переміщені особи можуть повертатися до власних осель».

В області є вже так звані "паспорти" інфраструктурних зруйнованих об'єктів. Це дозволить ГО швидше визначитися з локаціями та розпочати роботу.

В’ячеслав Чаус насамперед подякував усьому народу Нідерландів за значну допомогу як Україні в цілому, так і Чернігівщині зокрема, та за підтримку у нелегкий для нас час. Очільник ОВА розповів про поточний стан справ в області, в тому числі про процеси відновлення та наявні потреби.

    «Ми багато зробили минулого року як коштом держави, обласного та місцевих бюджетів, так і завдяки міжнародній підтримці. Крім відновлення критичної інфраструктури та логістики, над чим продовжуємо працювати, нам вдалося відновити майже 2700  житлових будинків, ще близько двох тисяч — у процесі. Звісно, роботи багато: лише понад вісім тисяч пошкоджених об’єктів в області — житло громадян», — зауважив В’ячеслав Чаус, додавши, що загалом орієнтиром для подальшої роботи слугує розроблений за дорученням Президента України Володимира Зеленського «FAST RECOVERY PLAN».

Згаданий документ — проєкт відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури, до якого наразі включено майже 9 тисяч об’єктів (переважна більшість — житловий фонд), які потрібно відновити максимально швидко.

До слова, пан Роберт Серрі у 1992 році був першим Послом Нідерландів в Україні, активно сприяючи налагодженню дипломатичних відносин незалежної України.

У ході робочого візиту на Чернігівщину представники ODU оглянуть соціальні об’єкти, що можуть взяти у роботу. За словами Роберта Серрі, організація не виключає подібні проєкти. Над одним уже працюють (школа в Тростянецькому районі на Сумщині).


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини