Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:25:46

Нетверезий водій – додаткова загроза у воєнний час

23.02.2023   13:46Агенцiя

4,6 мільйона гривень – сума штрафів закерування транспортними засобами у нетверезому стані, стягнутихпротягом січняфахівцями державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

У розрізі 6 областей статистика виконаних судових рішень про нетверезе водіння виглядає так:
-    на Донеччині стягнуто понад 170 тисяч гривень штрафів;
-    на Луганщині – 51 тисяча гривень;
-    на Полтавщині – більше 1 мільйона гривень;
-    на Сумщині – понад 1,2 мільйона гривень;
-    на Харківщині – майже 570 тисяч гривень;
-    на Чернігівщині – близько 1,6 мільйона гривень. 
Довідково: порушення водієм встановлених законодавством правил дорожнього руху, а самеводіння автомобіля у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, є приводом для притягнення до адміністративної відповідальності. Стаття 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення характеризує аспекти цього караного діяння. Керуючись даною нормою, правоохоронні органи збирають доказову базу та направляють матеріали справи до суду. У випадку визнання вини, водія притягують до відповідальності, а якщо той намагається її уникнути, матеріали справи направляються до державної виконавчої служби. Правники за допомогою законодавчих санкцій впливають на байдужість правопорушника, тим самим змушують його понести справедливе покарання.
Сьогодні, коли військові гідно дають відсіч ворогу, завдання інших – забезпечувати надійний тил та не створювати додаткових загроз для населення.

Відділ комунікації з громадськістю
Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.