Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:50:21

Надзвичайні ситуації та основні небезпечні події в області за минулу добу

20.02.2023   15:40Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 3 особи постраждали.

МНС

МНС

 Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:       
12.05- 12.10         19 лютого
2 вибухи (приходи) ймовірно з міномету 120 мм  в районі н.п. Янжулівка  Новгород-Сіверського району. Без втрат.
12.20- 12.40         19 лютого
11 вибухів (приходів) ймовірно з міномету 120 мм в районі  н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району. Без втрат.
12.20- 12.40          19 лютого
11 вибухів (приходів) ймовірно з міномету 120 мм в районі  н.п Тимоновичі Новгород-Сіверського району. Після обстеження, встановлено, що  в ході ворожих обстрілів постраждало чотири будинки (пошкоджено вікна). З цивільного населення ніхто не постраждав. На даний час в селі Тимоновичі відсутнє електропостачання. Відповідні служби працюють над відновленням електропостачання, надають допомогу по відновленню пошкоджених будівель.

Дорожньо-транспортні пригоди – 2 :
- на автодорозі Чернігів-Пакуль-КПП Славутич о 10 год. 19 лютого біля смт Михайло-Коцюбинське  водій  автомобіля  «Фіат Дукато» не справився з управлінням автомобіля, у якого відкрутилось та відпало заднє ліве колесо.  Некерований транспортний засіб виїхав на узбіччя дороги та в подальшому до кювету, де перекинувся. В результаті ДТП три пасажири автомобіля отримали тілесні ушкодження.
- на автодорозі Ніжин-Крути о 21 год. 47 хв. 19 лютого неподалік с. Кинашівка  Ніжинського  району  водій  автомобіля  «Ауді А6»  не дотримався безпечної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку, скоїв наїзд на велосипедиста, який разом з велосипедом лежав посередині проїжджої частини дороги. В результаті ДТП велосипедист отримав тілесні ушкодження та був доставлений  до  КНП  «Ніжинська центральна міська лікарня». Потерпілий в лікарні помер.

Пожежі – 2 :
пожежі в житловому секторі –1 :
- в   м. Чернігові по  вул. Льотній, 18/5  о 20 год. 51 хв. 19 лютого сталася пожежа в квартирі двохповерхового житлового будинку. Вогнем знищено облицювання стелі на площі 7 кв.м, облицювання стіни на площі 3 кв.м та пошкоджено майно. Причина встановлюється.

інші пожежі – 1:
- в   м. Ніжині по  вул. Прилуцькій біля будинку №124 о 21 год.13 хв. 19 лютого сталася пожежа безгосподарчої споруди (5х2,5 м, стіни та покрівля металеві). Вогнем знищено дерев’яні каркасні елементи, пошкоджено метал на всій площі. Причина – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Власник та збитки встановлюються.

Інформація щодо гідрологічних явищ:
Через підйом рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки з затопленням заплав, порушенням транспортного сполучення та підтопленням домоволодінь в окремих населених пунктах, а саме:
На р. Десна:
- тимчасово припинено пряме транспортне сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський - Бирине з 3 населеними пунктами (с. Бирине,                    с. Прокопівка, с. Підгірне) Новгород-Сіверського району (рух транспорту здійснюється через Сумську область);
- перелито проїжджу частину дороги загального користування в м. Новгород-Сіверський (проїзд здійснюється суміжними вулицями);
- призупинено функціонування паромної переправи у напрямку 4 населених пунктів (с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин) Корюківського району (рух транспорту здійснюється через Новгород-Сіверський район);
- перелита ділянка дороги Сосниця-Пекарів-Шабалинів в напрямку від поромної переправи через р. Десна до с. Пекарів;
- перелито ділянку дороги Сосниця-Шаповалівка - /М-02/ у напрямку від  с. Мале Устя до мосту через р. Десна;
- порушено транспортне сполучення з с-щем Луки Корюківського району;            
-  підтоплено 9 домоволодінь (будівлі та споруди господарського призначення, присадибні ділянки) у 3 населених пунктах (с. Максаки, с. Мале Устя, с. Якличі) Корюківського району (інформація щодо підтоплення житлових будинків не надходила);

На р. Дніпро:
- перелито проїжджу частину автодороги місцевого значення Пустинки - Мньов, внаслідок чого порушено транспортне сполучення з с. Пустинки Чернігівського району (транспортне сполучення здійснюється за допомогою техніки підвищеної прохідності);
- перелито проїжджу частину автодороги місцевого значення Любеч - Кукарі, внаслідок чого порушено транспортне сполучення з с. Кукарі Чернігівського району;                     
- підтоплено 186 домоволодінь та 79 дачних ділянок (будівлі та споруди господарського призначення, присадибні ділянки) у 6 населених пунктах   (смт Радуль, с. Мньов, с. Старик, с. Загатка, с. Повідов, с. Прохорів) Чернігівського району (інформація щодо підтоплення житлових будинків не надходила);

На р. Сейм:
- тимчасово припинено пряме транспортне сполучення автодорогою міжнародного значення Кіпті-Глухів-Бачівськ з 9 населеними пунктами  (с. Матіївка, с. Каціри, с. Обірки, с. Мости, с. Нове Полісся, с. Осіч, с. Бондарі,  с. Шумейкине, с. Голубів) Ніжинського району (рух транспорту здійснюється через Новгород-Сіверський район).

На р. Дніпро в районі Київського водосховища зберігається затор криги.

Радіаційний фон:
На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-13  мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин –12 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.

Прогноз погоди:
За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 19 лютого по 20 годину 20 лютого очікується хмарна погода з проясненнями. Місцями невеликі опади, на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західний 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі −0...–5º, вдень –1...+4º.

По Чернігову, температура вночі –1...–3º, вдень +1...+3º.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини