Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:06:02

Три проєкти з Чернігівщини реалізовуватимуться у рамках Програми з відновлення України

25.01.2023   11:29Агенцiя

Про це йшлося учора на зустрічі першого заступника начальника ОВА Костянтина Мегема з представниками групи технічної підтримки ПРООН щодо реалізації Програми з відновлення України у Чернігівській області.

—   За новою Програмою з відновлення України у 11 регіонах планується реалізувати 84 проєкти з відновлення та будівництва інфраструктурних об’єктів, які забезпечують повноцінне життя в громадах на деокупованих територіях, а також областях, які є опорними. — повідомив Ігор Кістеньов-Кавказький, керівник групи з технічної підтримки. — Загалом на участь у першому відборі від органів місцевого самоврядування та виконавчої влади надійшло 1006 проєктів.

Крім того, найближчим часом будуть узгоджені ще додаткові проєкти у рамках Програми з відновлення України, зокрема з Чернігівської області знаходяться на розгляді — 15.

У першому відборі кошти субвенції будуть спрямовані на відновлення шкіл, дитячих садочків, лікарень, ЦНАПів, об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення.

Від Чернігівської області Міністерством розвитку громад та територій України відібрано три проєкти, на реалізацію яких у 2023 році заплановано виділення коштів Європейського інвестиційного банку на загальну суму 49 млн гривень.

Проєкти стосуються Новобасанської сільської лікарської амбулаторії та Борзнянського і Дорогинського навчальних закладів. Подання проєктних заявок відбувалось безпосередньо територіальними громадами з урахуванням своїх потреб.

— Обласна військова адміністрація сприятиме подальшому виконанню цих проєктів, оскільки це — відновлення області, та надаватиме всебічну підтримку громадам, — зазначив Костянтин Мегем. — На рівні ж області постійно проводиться робота з пошуку міжнародних і вітчизняних партнерів, донорів з метою залучення позабюджетних коштів для відновлення пошкодженої та зруйнованої інфраструктури населених пунктів, зокрема для Новобасанської громади — для відновлення садочку, школи.

Під час спілкування представники групи технічної підтримки ПРООН зауважили про коригування проєктної документації та підкреслили, що роботи з відновлення мають здійснюватися з урахуванням усіх вимог цивільної безпеки, інклюзивності та енергоефективності.

Наприкінці зустрічі учасники висловили сподівання, що показником вдалої співпраці ПРООН та обласної військової адміністрації будуть повністю реалізовані проєкти по Чернігівській області у рамках Програми з відновлення України.

 
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини