Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 17:10:15

Незабаром у Чернігові запрацює новий тролейбусний маршрут, схема руху якого поєднає довоєнні №6 та №8

12.01.2023   13:12Агенцiя

З наступного тижня, 16 січня, у місті запрацює новий тимчасовий тролейбусний маршрут "8Т" (вул. Незалежності – міська лікарня №2).

Відповідне рішення погодили на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 12 січня. Це буде наразі найдовший за протяжністю тролейбусний маршрут.

— Це, власне, об'єднання колишніх тролейбусних маршрутів №6 та №8. І той, і той маршрути, не були занадто цікавими та рентабельними, вони були більш соціальними. Тому — це своєрідний експеримент. Як він себе покаже, ми побачимо згодом. На сьогодні, аби мешканцям було зручно, ми плануємо зробити інтервал його руху 12-14 хвилин, що потребує 10-12 одиниць техніки на маршруті, — розповів начальник КП "ЧТУ" Руслан Ємець.

Новий тимчасовий тролейбусний маршрут курсуватиме від  зупинки «вул. Незалежності» за наступним шляхом проходження:

вул. Любецька
вул. Івана Мазепи
просп. Миру
просп. Перемоги
вул. Івана Мазепи
вул. Толстого
вул. Єлецька
вул. Преображенська
вул. Василя Тарновського
вул. Шевченка
просп. Левка Лук’яненка
вул. Доценка
вул. Генерала Пухова
вул. Генерала Бєлова
вул. 1-го Травня до зупинки «Міська лікарня № 2».
Та у зворотному напрямку від зупинки «Міська лікарня №2» вулицями 1-го Травня, Левка Лук’яненка, Шевченка та далі за аналогічним зворотним маршрутом до кінцевої зупинки «вул. Незалежності».

Запустити цей маршрут вдалося завдяки реконструкції контактної лінії ділянки мережі електротранспорту на перехресті вулиць Івана Мазепи і Толстого, що наразі дозволяє тролейбусам здійснювати поворот праворуч з Толстого на Мазепи та в зворотному напрямку.

— Це питання у нас ще виникло пару років тому. Технічна проблема вирішення цього питання — не було змоги їхати перехрестям Мазепи-Толстого. Після активної фази бойових дій, що відбувалася минулого року, та частина  ділянки вулиці Мазепи, від танку до "Хімволокно," була майже повністю зруйнована і під час її відновлення, у нас уже був раніше замовлений проєкт виконання робіт на цьому перехресті.  І, згідно цього проєкту, ми зробили таким чином, щоб перехрестя Мазепи-Толстого міг рухатися тролейбус у будь-якому напрямку, — каже начальник КП "ЧТУ".

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини