Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 11:01:40

Чернігівська обласна дитяча лікарня отримала сучасний компʼютерний томограф

04.01.2023   11:59Агенцiя

До Чернігівської обласної дитячої лікарні доставили компʼютерний томограф виробництва Revolution Maxima.

Медичне обладнання придбано коштом Міністерства охорони здоров’я України. Вартість томографа — 15 мільйонів гривень.

Нині КНП «Чернігівська обласна дитяча лікарня» Чернігівської обласної ради — це єдиний у регіоні медичний заклад, який надає спеціалізовану медичну допомогу дітям від 0 до 18 років. Щорічно тут проходять лікування понад 17 тисяч дітей. У чотирьох відділеннях хірургічного профілю виконується більше ніж 3,5 тисячі оперативних втручань та амбулаторно оглядаються понад 60 тисяч пацієнтів.

У лікуванні дітей широко застосовуються сучасні мініінвазивні хірургічні технології. Функціонують два відділення анестезіології та інтенсивної терапії, у тому числі реанімація для новонароджених дітей. Крім того, у закладі чергує бригада лікарів-спеціалістів, які цілодобово надають дітям екстрену медичну допомогу, а також є єдиний в області цілодобовий дитячий травматологічний пункт.

Попри те, що обласна дитяча лікарня з перших днів війни та впродовж березня минулого року потрапляла під ворожий обстріл російської армії та зазнала авіаударів із застосуванням касетних бомб, медики лікарні продовжували надавати медичну допомогу пораненим, які доставлялись бригадами швидкої медичної допомоги до дитячої лікарні як до найближчого медичного закладу. На сьогодні лікарня повністю відновила роботу і надає медичну допомогу дітям Чернігівської області. Саме тому, завдяки появі такого медичного обладнання, лікарі зможуть використовувати сучасну рентгенологічну методику для встановлення клінічного діагнозу. А пацієнти отримуватимуть якісну діагностику свого стану та потрібну медичну допомогу.

Найближчим часом відповідними спеціалістами буде проведено роботу зі встановлення, тестування та введення в експлуатацію комп’ютерного томографа, а команда медиків дитячої обласної лікарні пройде навчання для роботи з обладнанням.

За повідомленням Міністерства охорони здоров'я України

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини