Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:40:44

Обласна лікарня отримала сучасне обладнання та медичні вироби від Національної агенції гуманітарної допомоги «ЗДОРОВІ»

28.12.2022   11:36Агенцiя

Днями Чернігівська обласна лікарня отримала допомогу від Благодійної організації «Благодійний фонд «Національна агенція гуманітарної допомоги «ЗДОРОВІ». Йдеться про чотири автоматичних дефібрилятори HeartStart фірми Philips, електрокоагулятор та електроди до нього, лоток для догляду за трахеостомою та лоток бобовидний, манжету для вимірювання тиску, шприци, рукавиці стерильні, подовжувачі IV та назофаренгіальний повітропровід.

Завдяки спеціальному обладнанню від Philips медичні працівники зможуть виконувати реанімаційні заходи, неінвазивну кардіостимуляцію і кардіоверсію, вимірювання температури та артеріального тиску (опції), визначення аритмії, моніторинг електрокардіограми, вимірювання ступеня сатурації легенів (опція).
    «Сучасне проведення серцево-легеневої реанімації з використанням дефібрилятора може врятувати життя пацієнта. Кожна хвилина затримки з дефібриляцією зменшує можливість вижити на 10-15 відсотків, — коментує генеральний директор обласної лікарні Андрій Жиденко. — Отримані дефібрилятори будуть розміщені у відокремлених структурних підрозділах та операційних нашої лікарні і допоможуть нашим лікарям правильно та якісно проводити реанімаційні заходи».

За повідомленням Управління охорони здоров’я
Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей