Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:25:32

770 генераторів, 637 біотуалетів та 7000 лавок придбано за кошти міського бюджету для укриттів в багатоповерхівках

20.12.2022   11:01Агенцiя

Ще 3000 лавок та 200 біотуалетів придбано за бюджетні кошти Чернігівської територіальної громади і буде передано старшим будинків з найпростішими укриттями. На засіданні виконавчого комітету 15 грудня було погоджено передачу цього обладання обслуговуючим компаніям — «ЖЕК-10», «ЖЕК-13», КП «Деснянське» та «Новозаводське». Вони ж розподілять це між багатоповерхівками, згідно заяв від мешканців.

Нагадаємо, що 1 липня цього року виконавчий комітет Чернігівської міської ради погодив Програму удосконалення мережі найпростіших укриттів на 2022-2023 роки, яка передбачає придбання для кожного укриття в багатоповерхівках  генератора, лавок, біотуалетів.

Після прийняття якої очільники управляючих компаній спільно з відділом із питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради провели збори з представниками багатоквартирних будинків. Під час яких було надано чернігівцям всю інфорацію про Програму та як нею скористатися.

Представники будинків мали написати заяву у якій вказати, що саме з переліченого їм потрібно — люди могли, порадившись з мешканцями будинку, як взяти все запропоноване обладнання, так і, наприклад, лише генератор чи лавки.

Після узагальнення отриманої інформації управління ЖКГ виконало закупівлю, потім передало це майно ЖЕКам, а ті розподіляли між заявниками. Саме в останніх зберігаєтьсяя все придбане, аби, в разі потреби, вони могли не гаючи часу розпочати ним користуватися.

На сьогодні процедура залишилися незмінною, аби отримати генератор, лавки чи біотуалет представнику будинку потрібно звернутися із відповідною заявою до управляючої компанії

Наразі вже придбано для найпротісших укриттів в будинках 770 генераторів, 637 біотуалетів та 7000 лавок.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.