Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:24:15

Учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС вручили відзнаки Чернігівської міської ради

15.12.2022   11:16Агенцiя

Вчора, 14 грудня, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Чернігівській міській раді відбулася зустріч з активом громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля».

Від імені Чернігівського міського голови та громади міста слова вдячності за героїчний подвиг чорнобильців висловив секретар міської ради Олександр Ломако, а також вручив почесні відзнаки.

— В черговий раз хочеться подякувати за подвиг всім ліквідаторам, всім людям, які врятували планету від ще більшої катастрофи. Хочу побажати міцного здоров’я вам, вашим родинам, вашим колегам, які були тоді разом з вами, а також щоб така трагедія ніколи більше не повторювалась.

У 2022-2023 роках ми найближче з 1986-го до ядерної катастрофи, тому що Запорізька АЕС зараз перебуває в руках окупантів, і що там може статися ніхто не знає. А вона значно більше, ніж Чорнобильська, у десять разів. Постійні ракетні обстріли України і погрози застосування ядерної зброї можуть також призвести до непрогнозованих наслідків.

Історія нас постійно вчить. Але ця війна показує, що людство недостатньо робить висновків. Хотілося б, щоб наш голос був почутий у світі про те, що не треба ризикувати та ходити «по лезу», — говорить Олександр Ломако.
За активну громадську діяльність, особливу мужність, самовідданість і відвагу, проявлені під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджено:

    БАЛЮТУ Анатолія Андрійовича, члена Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля», учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.
    ЛАММЕРТА Анатолія Дмитровича, члена ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.
    ЛЕВЧЕНКА Михайла Андрійовича, члена ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.

 
Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

    ГАРАШИНІЙ Антоніні Данилівні, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.
    ЗУБКУ Миколі Миколайовичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії.
    КУРОЧЦІ Наталії Григорівні, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.
    МАРКУСУ Василю Яковичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.
    МОЗГОВОМУ Олексію Миколайовичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії.
    ПІХОТНОМУ Сергію Володимировичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії.
    САПЕЗІ Станіславу Михайловичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії.
    ФЕОФАНОВУ Олександру Володимировичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії.
    ШАПОВАЛЕНКУ Олександру Михайловичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.
    ШИРОКОМУ Василю Михайловичу, члену ЧМГО «Союз інвалідів Чорнобиля», учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії.

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.