Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:09:01

За 11 місяців у Чернігівській області працевлаштувлися більше 8 тисяч працівників

09.12.2022   14:36Агенцiя

Саме стільки громадян області забезпечено роботою, з них близько 700 оперативно, до набуття статусу безробітного.

Крім того, фахівцями служби зайнятості близько 2 тисяч осіб залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, суспільно корисних робіт, 1,5 тис. осіб скеровано на професійне навчання.

Як повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка, у порівнянні з минулим роком попит на робочу силу суттєво скоротився. Загальна кількість наявних вакансій у січні-листопаді 2022 року була утричі меншою чисельності безробітних громадян на обліку (28,8 тис. осіб).

Станом на 1 грудня в області налічувалось 8,7 тис. безробітних, для яких у базі даних служби зайнятості було 457 вакансій – вдвічі менше, ніж торік. Отож, на кожне вільне робоче місце претендувало 19 осіб проти 8 рік тому.
Найбільше вакансій було у сільському господарстві, торгівлі та на підприємствах переробної промисловості. Зокрема, традиційно сталим попитом на регіональному ринку праці користуються швачки. До речі, цю та інші професії за сприяння служби зайнятості можна здобути за короткий термін і цілком безкоштовно.

Шукайте роботу за допомогою Єдиного порталу вакансій Державної служби зайнятості https://jobportal.dcz.gov.ua/ Також актуальні пропозиції роботи дивіться в телеграм-каналі державної служби зайнятості: https://t.me/worknowdcz  

Світлана ШЕРЕМЕТ

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини