Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:57:32

Ефективне самоврядування, демократія участі та проєктний менеджмент для відновлення громад

29.11.2022   18:02Агенцiя

Саме це стало темою дводенної осінньої сесії «Школи громадянської дії», яка відбулась 24 - 25 листопада для територіальних громад Чернігівської області.

Загалом учасниками навчання стали 20 лідерів з 6-ти територіальних громад. А саме: Городнянської, Добрянської, Менської, Сновської, Ріпкинської, Кіптівської ТГ.

За допомогою тренерів та експертів з «Мережі ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії» місцеві посадовці та представники громадськості регіону:
• вивчали логіку та механізми відповідної державної політики відбудови;
• з’ясовували ключові проблеми і виклики відновлення громад Чернігівщини;
• опрацювали ідеї проектів та розпочали пошук ресурсів для їх реалізації.

Також учасники навчання обговорили роль громадянського суспільства у відновленні та можливості різних механізмів місцевої демократії для налагодження взаємодії органів місцевого самоврядування та громади, зокрема при реалізації згаданих проєктних ідей.

Загалом, випускники Школи протягом 2022 -2023 рр. за коуч - підтримкою експертів з Мережі підготують, знайдуть ресурси та реалізують проекти для відновлення ТГ як Чернігівської, так і Миколаївської областей.

Нагадаємо, що нещодавно у Березанці відбулось подібне навчання для місцевих молодих лідерів Миколаївщини. Реліз з посиланням на навчальні матеріали Школи на http://frgn.mk.ua/?p=13391

З питань участі формуванні місцевих планів відновлення та коуч - супроводу проєктів у ТГ 2-х згаданих областей України звертатися до:
Наталії Дрозд – голові ГО Доброчин (м. Чернігів). Тел. (вайбер) +38(050)382-85-90, E-mail: ndrozd@bigmir.net ;
Маріанні Капусткіной — офіс-менеджеру ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва», Тел (Вайбер) , (050) 547-81-35; E-mail: fondnikol@gmail.com.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»

Діяльність відбувається в рамках проєкту «Згуртованість і демократія для ефективного відновлення територіальних громад», якій реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.
Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.
Проект реалізується у партнерстві з ГО «Доброчин» (м. Чернігів) в рамках діяльності коаліції «Мережа ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».
Метою проекту є налагодження взаємодії «влада-громада» для ефективного відновлення територіальних громад Миколаївщини та Чернігівщини, що постраждали від російської військової агресії.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини