Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:50:43

Прокуратура відреагувала на порушення при проведенні закупівель на 15 млн грн

21.11.2022   14:04Агенцiя

Органами прокуратури області проводиться системна робота щодо протидії порушенням бюджетного законодавства при закупівлі товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти, а також за кошти державних підприємств, отриманих у результаті господарської діяльності.

Така робота спрямована як на забезпечення економії використання фінансових ресурсів, так і на необхідність створення здорової конкуренції для вибору замовником, що діє від імені держави, максимально задовільної пропозиції при найнижчій ціні.

За результатами проведеної роботи встановлено, що окремими державними підприємствами при здійснені закупівель у порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» укладено ряд господарських договорів без оголошення та проведення відповідних тендерів з посиланням на те, що для оплати використовуються не бюджетні кошти, а кошти, здобуті внаслідок самостійної господарської діяльності державного підприємства.

Разом з тим, таке використання коштів є неефективним, оскільки не забезпечує прозорості укладення договорів та створення здорової економічної конкуренції, що сприяло б, у свою чергу, економії коштів самого підприємства, засновником і власником якого є безпосередньо держава.

Наведені порушення підтверджено також висновками фахівців Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області.

На усунення порушень вимог бюджетного законодавства прокурором заявлено позови про визнання недійсними договорів закупівель на понад 15 млн грн із застосуванням наслідків недійсності.

Наразі, оцінивши надані прокурором докази, рішенням Господарського суду Чернігівської області від 14.11.2022 задоволено один з позовів прокуратури щодо закупівлі на 3 млн грн.

Інші справи перебувають на розгляді в суді, тож подальша робота з цих питань триває.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини