Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:57:00

Міжнародні організації допомагають ремонтувати приватні будинки в мікрорайоні Бобровиця

17.11.2022   16:24Агенцiя

Мікрорайон Бобровиця — один із найбільш постраждалих у Чернігові внаслідок воєнної агресії росії. Саме тут 17 листопада відбулася зустріч Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка з представниками Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, а також Данії та Фінляндії.

Управління Верховного Комісара ООН — одна із міжнародних організацій, яка запропонувала свою допомогу чернігівцям-власникам пошкоджених приватних будинків. Її виконавчий партнер у нашому місті — «Благодійний фонд «Рокада». Саме він безпосередньо опікувався питаннями ремонтних робіт. За інформацією фонду, станом на 11 листопада їм вдалося відремонтувати 71 житловий будинок у мікрорайоні Бобровиця. 

Було виконано легкі та середні ремонти (відновлення вікон, дверей, дахів). Роботи були спрямовані на закриття теплового контура будинків для можливості проживання там у зимовий період.

Подивитися на результати цих робіт сьогодні у наше місто приїхали Оле Егберг Міккельсен — Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данія в Україні,  Мер'я Лахтінен — тимчасово повірена у справах Фінляндської Республіки в Україні, Кароліна Ліндхольм Біллінг — представниця УВКБ ООН в Україні.

Данія та Фінляндія серед тих країн, які виділяють із своїх бюджетів кошти Управлінню Верховного Комісара ООН, завдяки чому і виконуються такі ремонтні роботи, як в мікрорайоні Бобровиця.

Поважні гості оглядали результати робіт разом із Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком. Він повідомив їм, що загальна кількість пошкодженого житла в приватному секторі — 2 783 будинки. З них: 1 469 — незначно пошкоджені, підлягають поточному ремонту;  784 — значно пошкоджені; 530 — зруйновані.

Зважаючи на масштаби руйнувань і потребу людей отримати дах над головою в короткі терміни, органи місцевого самоврядування дякують всім, хто не залишився байдужим до проблем чернігівців, про що й сказав Владислав Атрошенко під час зустрічі.

    — Ми прекрасно розуміємо, що репарації, які обов'язково сплачуватиме росія — це така справа, яка не відбудеться наступного року. Це треба чекати роками. А життя іде. Тому ми маємо підтримувати і з місцевого бюджету, і дуже вдячні нашим донорам за подібну підтримку і будемо вдячні й надалі, якщо ця програма продовжуватиме працювати.

Також очільник Чернігова ознайомив поважних гостей із кроками міської влади, які спрямовані на підтримку і допомогу постраждалим мешканцям міста.  Зокрема, мова йшла про Програму одноразової матеріальної допомоги, якою вже скористалися 1 417 чернігівців на загальну суму майже 24 млн грн.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данія в Україні висловив захоплення міськими головами українських міст і повідомив, що саме вони ідеальні партнери для міжнародної спільноти для подальшої допомоги Україні.

    — Я би хотів дозволити собі декілька слів про мерів українських міст тому що це для мене надзвичайна річ. Тому що коли мене в Данії питають, як там в Україні, я відразу це кажу. Громадяни розуміють, що вони вас обрали, що ви підзвітна людина і попереду у вас вибори,  і ваші взаємини з вашими виборцями є конструктивними. Я думаю, завдяки цьому Україна зараз непогано впорається з тими складнощами і бідами, які випали на вашу голову.

    І я розумію, що ви ідеальні патнери для міжнародної спільноти.  Ви є людина місцева, ви знаєте цю землю, ви знаєте цих людей і ви в хорошому контакті з ними. Тому я кажу в Данії — варто й надалі підтримувати Україну,  тому що українці в хороших руках , — сказав  Оле Егберг Міккельсен

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.