Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:14:53

За матеріалами ДБР засуджено до 10 та 12 років позбавлення волі двох військових рф, які знущались над мешканцями Чернігівщини

03.11.2022   10:57Агенцiя

Новозаводський районний суд міста Чернігова виніс обвинувальний вирок відносно двох військовослужбовців збройних сил російської федерації, які били та знущались з мешканців Чернігівської області.

Військовослужбовців 80-го танкового полку 90-ї гвардійської танкової дивізії центрального військового округу сухопутних військ рф засуджено до 12 та 10 років позбавлення волі.
Розслідування ДБР встановлено, що під час окупації Чернігівської області на початку березня 2022 року, загарбники впродовж декількох тижнів били та знущались з місцевого жителя та його родини. Дізнавшись, що хлопець служив в лавах Збройних сил України, росіяни приковували його у холодну пору у спідньому до стовпа на подвір’ї на тривалий час. Рашисти на очах у брата знущались з його молодшої сестри та бабусі. Окупанти намагались зґвалтувати 16-ти річну дівчину, били її прикладом по голові, душили, залякували і погрожували груповим зґвалтуванням іншими військовослужбовцями рф.

Зловмисники залишили подвір’я парубка тільки тоді, коли Збройні сили України почали деокуповувати Чернігівську область.

Підозрювані обвинувачувались у порушенні законів та звичаїв війни, жорстокому поводженні з цивільним населенням, застосуванні засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом(ч. 1 ст. 438 КК України).

Наразі солдатів рф оголошено у розшук. Покарання загарбники відбуватимуть з моменту затримання.

Процесуальне керівництво здійснювала Чернігівська обласна прокуратура.

Нагадаємо, ДБР завершило розслідування та оголосило в розшук двох військовослужбовців рф, які знущались над мешканцями Чернігівщини.

З початку російської агресії ДБР розслідує понад тисячу проваджень щодо зрадників та колаборантів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини