Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:02:37

У Городнянській громаді стартував проєкт з підтримки осіб похилого віку

30.10.2022   15:50Агенцiя

Городнянська територіальна громада – єдина громада в Україні, що має кордон з двома країнами-агресорами одночасно – росією та білоруссю.

Через обстріли та провокації її територія віднесена до зони бойових дій. Все це ускладнює підготовку до зими та створює прямі загрози для населення у забезпеченні життєво необхідними послугами – теплом, електроенергією та водопостачанням. Особливо це стосується людей похилого віку, які становлять третину населення громади. Більшість з них – люди, які знаходяться у Городнянському психоневрологічному інтернаті або під опікою Центру надання соціальних послуг.

Саме на забезпечення їхніх критичних потреб спрямований проєкт «Підтримка осіб похилого віку та з інвалідністю, які потребують стороннього нагляду та проживають на теренах Городнянської громади, в підготовці до зимового періоду». Його реалізує Сіверський інститут регіональних досліджень  за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність».

«Для громади реалізація цього проєкту є надзвичайно важливою, в першу чергу – для мешканців будинку-інтернату, який знаходиться в 40-кілометровій зоні від кордону. Ці люди потребують постійного догляду, їх неможливо евакуювати. Для нас головне – їх порятунок, забезпечення теплом, харчуванням та належним медичним обслуговуванням за умов ізоляції», - наголошує Городнянський міський голова Андрій Богдан.

Тому в рамках проєкту буде придбане і встановлене необхідне обладнання (генератор, польова кухня, насоси для питної води, газові балони) для автономного забезпечення потреб пацієнтів психоневрологічного інтернату та посилення технічної спроможності Центру надання соціальних послуг щодо підтримки своїх підопічних у зимовий період. Окрім цього, отриманий під час реалізації проєкту досвід буде оформлений у вигляді інфографіки з покроковим алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

 Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland.

 Дмитро Казіміров

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.