Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:14:19

Катерина Сахневич презентувала проєкт Регіонального плану управління відходами Чернігівської області на форумі в Івано-Франківську

02.10.2022   17:32Агенцiя

Посилити екологічний захист постраждалих територій шляхом ефективної переробки відходів та рекультивації земель – головна мета регіонального форуму з питань управління відходами, організованого Програмою ООН із відновлення та розбудови миру, який проходить в м. Івано-Франківську з 28 вересня 2022 року.

Подія стане платформою для ознайомлення з передовим досвідом перероблення побутових і промислових відходів, а також у розробці регіональних планів управління відходами.

Під час форуму директорка Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОВА Катерина Сахневич презентувала проєкт Регіонального плану управління відходами Чернігівської області на період до 2030 року. Проєкт розроблено ще у 2020 році, проте через відсутність порядку погодження та затвердження таких планів, Регіональний план поводження з відходами Чернігівської області досі не затверджений. Інформація, яка зазначена у ньому, потребує доповнення та коригування. Зокрема, слід додати новий адміністративно-територіальний поділ області, доповнити статистичними даними за 2020-2022 роки та інформацією про відходи руйнацій, що стане можливим після прийняття відповідних нормативно-правових актів України.

Так, у червні цього року ухвалено Закон України «Про управління відходами», який передбачає затвердження Кабінетом Міністрів України порядку погодження та затвердження регіональних планів управління відходами а також порядку поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд.

Днями, 27 вересня, уряд затвердив порядок поводження з відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням чи руйнуванням будівель та споруд внаслідок бойових дій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків. Основні його положення заплановані до обговорення учасниками форуму.  

Також в порядку проведення форуму передбачено виїзні заходи, а саме:

- виїзд на КП «Полігон ТПВ», село Рибне, Ямницька ТГ Івано-Франківської області, під час якого учасники ознайомляться з можливостями використання когенераційної установки;

- екскурсійна поїздка до СП «Олнова» (місто Буськ Львівської області), яке спеціалізується на виробництві машин для подрібнення різноманітних відходів: побутових, будівельних, змішаного сміття, відходів лісозаготівельного виробництва, каміння і землі.

Форум з питань управління відходами підвищить рівень обізнаності та інформованості постраждалих територіальних громад та місцевих адміністрацій щодо екологічної безпеки, дозволить  розглянути кращі практики у сфері поводження з відходами у громадах України, обмінятись досвідом з імплементації сучасних підходів до подолання критичної ситуації у сфері переробки відходів.

За повідомленням Департаменту екології та природних ресурсів
Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини