Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:08:42

Вони плетуть Перемогу: чернігівські волонтери організували плетіння сіток на фронт

27.09.2022   14:15Агенцiя

«Кожен із нас зараз має робити все, що він може, тільки трішки більше!» – каже чернігівська волонтерка Марина Лисенко, яка організувала плетіння маскувальних сіток на фронт.

Разом із іншими небайдужими чернігівськими ентузіастами за два місяці вони уже сплели понад півсотні сіток!

«Я дуже щаслива, що у нас у Чернігові так багато небайдужих людей – каже жінка, і що кожен допомагає, хто чим може: хтось приносить матеріали, хтось донатить кошти на тканину та фарбу, а ще хтось кожного дня приходить плести сітки…  Сьогодні вся наша Україна – таке ж саме величезне полотно, до якого всі небайдужі ниточка за ниточкою вплітають свій внесок у нашу спільну Перемогу!

 «З початком повномасштабного російського вторгнення багато чернігівчан опанували нову волонтерську «професію», – зазаначає Марина. – І я також – не виняток… Моє життя, як і життя усіх нас, 24 лютого поділило на «до» і «після». Були розпач і шок, і   найжахливіші в житті тижні, коли рятувалися у підвалі від страшних обстрілів, і навіть тимчасова евакуація за кордон, проте звідти я постійно рвалася додому… Тож, вернувшись до рідного Чернігова, вирішила, що хочу і мушу допомагати: взялася закривати оперативні потреби військових, а потім нас попросили сплести одну сітку. Мій чоловік – інженер-проектувальник, тому запропонував: «Чому ж тільки одну? У нас приватний будинок, а якщо б ми зробили каркас, і самі сітки плели, і ще й усіх охочих до нас на добру та потрібну справу запрошували… Сказано – зроблено: організували каркаси і взялися за плетіння сіток!

У нашій сім’ї плетуть усі – і ми з чоловіком, і його батьки, і навіть наші двоє діток! Плетемо,  ріжемо,  фарбуємо тканини спеціальною фарбою у кольори камуфляжу, приймаємо заявки від військових на нові сітки...  Ми плетемо сітки різного розміру: одні – на окопи, інші на техніку – для танків та артилерії  та на автівки.  Освоїли різні техніки плетіння – для того, аби сітка була і міцна, і водночас не надто важка, і, звісно ж, надійно маскувала. Ця робота забирає багато часу, сил та коштів, тож ми дуже вдячні усім, хто нам допомагає, зокрема, і добродіям Goodacity.     

За два місяці, що ми плетемо маскувальні сітки, виготовили їх уже понад півсотні – і всі вони поїхали в «гарячі» точки на Сході та Півдні, для наших захисників. Вони маскують і рятують техніку наших солдат, їхні життя. Ми всі віримо, що плетемо для нас Перемогу!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини