Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:07:53

На Чернігівщині за день браконьєри завдали збитків рибному господарству на понад 700 тис.грн

19.09.2022   10:59Агенцiя

16 вересня 2022 року під час проведення рибоохоронних рейдів на водоймах області Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито три грубих порушення Правил рибальства.

Так, на р. Коноплянка, поблизу селища Короп Новгород-Сіверського району житель с. Зелена Поляна Понорницької громади за допомогою сітки зяберної (одностінної)  виловив майже 16 кг риби: 192 екз. карасів сріблястих та 65 екз. щуки. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 528 972 грн.

Інший випадок браконьєрства Чернігівським рибоохоронним патрулем разом з працівниками прикордонного загону та Національної поліції області, зафіксовано також в Новгород-Сверському районі. На р. Десна, поряд з м. Новгород-Сіверський мешканець с. Лизунівка ловив рибу за допомогою 4 од. заборонених знарядь лову  - 3 од. сіток зяберних (одностінних) та 1 од. сітки поріжної. В протизаконний спосіб порушник виловив 18 кг риби: карась сріблястий - 67 екз., плітка – 39 екз. та по 2 екз. лина та окуня. Завдано збитків у розмірі 176 443 грн.

В обох випадках на місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинені правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також, того саме дня, на р. Десна, біля м. Остер Чернігівського району викрито місцевого мешканця, який за допомогою сітки зяберної виловив 2 екз. щуки, загальною вагою 1 кг. Збитки склали 6 936 грн.

На всіх порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Довідкова інформація:

Розрахунок збитків, завданих рибному господарству України, проводиться відповідно до Такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення громадянами України, іноземцями та особами без громадянства цінних видів водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.11.2011  1209 (зі змінами, що набрали чинності 12.10.2021). Так, один екземпляр незаконно виловленого сома обійдеться у 5 117 грн, сазана – 3 706 грн, товстолоба – 3 638 грн, судака – 3 587 грн, білого амура – 3 553 грн, щуки – 3 468 грн, окуня – 3 162 грн, білизни і ляща – 1 649 грн, лина і головня – 1 598 грн, карася сріблястого, чехоні, синця і рибця звичайного – 1 581 грн, клепця, краснопірки, плітки, плоскирки і бичків (крім червонокнижних) – 1 564 грн, верховодки – 85 грн, в’юна – 68 грн, йоржа звичайного – 51 грн та рака – 3 332 грн.

 

Сайт

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини