Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:10:15

Гвардієць з позивним "Бігун" захищає Україну та хоче організувати пробіг в українському Криму

19.09.2022   10:01Агенцiя

«До війни я планував перетнути Олешківську пустелю під Херсоном. А тепер просто впевнений, що ми обов'язково організуємо марафон ще й у нашому українському Криму!» - гвардієць з позивним «Бігун»

Сергій - військовослужбовець одного з підрозділів Північного об’єднання Національної гвардії України. До повномасштабного вторгнення працював менеджером з продажів, активно займався спортом та досягнув неабияких висот.

«Я срібний призер чемпіонату України з дводобового бігу 2021 року. Мені 49 років і я бігаю марафони. Якби не війна, мене взяли б до збірної України. Я бігаю всього 10 років. Раніше я не був фанатом спорту, не займався ним професійно. Просто дивився, як друзі, знайомі пірнають в ополонку і сам хотів спробувати. Але ж треба якось підготувати організм, так би мовити, загартуватися. І я почав бігати босоніж по снігу. Ну, і все вийшло! Я підготував організм, пірнув в ополонку. Зима закінчилася. А звичка бігати залишилася. Згодом мені захотілося чогось більшого, і я вирішив спробувати себе у марафоні. І вже за пів року я взяв участь у півмарафоні, де потрібно було пробігти 21 кілометр за 2 години. Під час забігу мене обігнала молода дівчина і це дало мені потужний стимул продовжувати тренуватися наполегливіше», - посміхаючись пригадує військовий.

Як розповідає гвардієць, він часто любив бігати у Качанівці. Захоплюючі краєвиди тієї місцевості надихнули Сергія організувати біговий туризм, щоб якомога більша кількість людей могла долучитися до цього, він організував марафони у Качанівці, у Безводівці, на горі Тотоха, який ще називають українським Тибетом.

«25 лютого ми планували забіг на 50 кілометрів Трухановим островом у столиці, у мене вже були речі зібрані. Але 24 всі плани були зруйновані. Почалася війна. Перший день в Прилуках був максимально психологічно тяжким. Було розуміння, що треба щось робити. Хотілося бути максимально корисним для своєї Батьківщини у цей тяжкий час. Пішов до військкомату добровольцем. Потрапив до лав Національної гвардії України й направду дуже цим пишаюсь».

Зважаючи на захоплення спортом, позивний для гвардійця побратими обрали не вагаючись - «Бігун». Під час служби Сергій зрозумів, що біг для нього не лише звичка, а й те, що пов'язує з довоєнним життям, дає відчуття спокою та психологічного розвантаження.

Тож згодом він вирішив запропонувати провести марафонський пробіг на День Незалежності. Так, за підтримки командування підрозділу, чоловіку вдалося організувати пробіг.

«Я вважаю, що було б символічно після нашої перемоги провести пробіг бійців  з Нацгвардії, з ЗСУ та інших силових структур по звільнених населеним пунктах під Києвом. Навіть, назву вже придумав «Єдина сила». Це, так би мовити, демонстрація того, що ми разом. Ми єдина сила, що ніколи не зупиниться і буде бити ворога до повної та остаточної перемоги.

 

Північне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини