Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:35:56

За останній тиждень по Чернігівській області зареєстровано - 597 випадків коронавірусної хвороби

13.09.2022   21:02Агенцiя

З початком повномасштабної російсько-української війни COVID-19 практично зник з топ - тем публічних комунікацій. Ми перестали бачити щоденну статистику захворюваності, більше не дотримуємося карантинних обмежень і не носимо маски в громадських місцях - і в багатьох з цілком зрозумілих причин виникло враження, що хвороба відступила. Та, на жаль, це не так.

За останній тиждень по Чернігівській області зареєстровано - 597 випадків коронавірусної хвороби (COVID-19).

Нагадуємо, що COVID-19 - гостра респіраторна хвороба, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2. Тяжкість перебігу захворювання залежить від багатьох факторів. Основною групою ризику тяжкого перебігу хвороби чи смерті є літні люди та люди з хронічними захворюваннями. Захистити себе та інших від інфікування допоможуть прості й корисні звички: використовуйте захисні маски, користуйтеся дезінфектантами, мийте руки і тримайте дистанцію понад 1,5 м.

Найбільш ефективним методом профілактики інфекцій крапельної групи, а коронавірусна хвороба (COVID-19) відноситься до цієї групи інфекцій, є вакцинація.

Безпечність вакцинації доведена вже давно, і нині це єдиний шанс захиститися від важкого перебігу коронавірусної хвороби. Отримати своє щеплення від COVID-19 можна в будь-якому закладі первинної медичної допомоги, незалежно від наявності декларації з лікарем і типу дози (першої, другої бустерної чи додаткової). Для цього:

  • зверніться до найближчого медичного закладу, знайдіть пункт вакцинації за посиланням https://bit.ly/vaccinationpoints або за телефоном гарячої лінії НСЗУ1677;
  • візьміть паспорт;
  • прийдіть та отримайте щеплення.

Пам'ятайте:вакцина може захистити вас від інфікування або суттєво полегшити перебіг коронавірусної хвороби. Перед вакцинацією варто проконсультуватися з вашим лікарем, а перед самим щепленням - повідомити медичного працівника, який робить ін'єкцію, про наявні хронічні захворювання.

Здорові українці пришвидшують нашу перемогу - кожен на своєму фронті. Захистіть себе й близьких, вакцинуйтесь!

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.