Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 11 травня, 06:13:37

Війна з паузою на весілля

20.08.2022   11:12Агенцiя

Головний сержант взводу старший сержант Юрій місяць тому одружився, а наступного дня прибув до нового підрозділу проходити військову службу.

Сам він із Ніжина Чернігівської області. Уперше до Збройних Сил України пішов ще наприкінці 90-х років. У 2017 році під Лисичанськом виконував завдання у ході проведення Антитерористичної операції. За вислугою років звільнився, але 24 лютого знову пішов на захист України.

Батьки Юрія пережили нашестя російських військ у Ніжині, де також точилися бої, рідні та близькі перебували у Чернігові. Військовий також спочатку обороняв місто в роті охорони Ніжинського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Віднедавна чоловік служить в окремому стрілецькому батальйоні оперативного командування «Північ» і стоїть на обороні Чернігівщини. Каже, підібрав для себе і колективу побратимів із рідного міста. Усі - мотивовані і готові до відбиття будь-яких наступів противника.

Розповідає, що на випадок ймовірного наступу чи то росіян, чи то білорусів підрозділ Юрія готується, укріплюється, будуються фортифікаційні споруди, проводяться заняття з тактики та медицини. Упевнений, що відсіч дадуть. Морально налаштовані на перемогу та боротьбу.

Боляче захисник згадує бойові дії в Ніжині та в районі. Там у нього загинув близький друг Станіслав Прощенко, з яким в дитинстві грали у футбол. Сьогодні ж на честь захисника у Ніжині вже перейменували вулицю Московську. «Останній раз розмовляв 27 лютого, а 1 березня його не стало», - згадує сержант.

Та війна стала і приводом для приємних подій у житті воїна. Він одружився. І хоча до цього він із коханою Тетяною жили цивільним шлюбом майже 13 років, війна підштовхнула  офіційно оформити відносити. «Про всяк випадок», - коментує чоловік.

Син Юрія також проходить службу в Збройних Силах України.

- Якби не вірив у перемогу, мене б тут не було. Я тільки заради цього і призвався, щоб захищати нашу Україну, - упевнено каже сержант. - Вони (росіяни) не зупиняться, вони підуть далі. Київ за три дні не вийшло взяти і від безсилля обстрілюють мирних мешканців. Вони недооцінили зусилля українців, які об’єдналися, як ніколи.

ОК Північ

Останні новини Чернігівщини

Рік «єВідновлення» на Чернігівщині: понад 700 млн гривень у вигляді різних компенсацій 16:34

Починати відбудову потрібно, не чекаючи закінчення війни. Такого принципу Україна дотримується від самого початку повномасштабного вторгнення росії. Рік тому Міністерство інфраструктури України запровадило програму "єВідновлення", мета якої допомогти українцям, чиє житло понівечили або зруйнували росіяни.

Горизонтальні контакти та медичне партнерство: Чернігівщина на другому Міжнародному саміті міст і регіонів 16:32

Делегація з Чернігівської області, яку очолив перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, взяла участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів. Захід відбувся у Києві на базі Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України 9 травня – у День Європи.

На що скаржаться пацієнти у Чернігівській області. Як подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій 13:44

Національна служба здоров’я України з початку 2024 року отримала 1 080 звернень від пацієнтів щодо надання медичної допомоги, зокрема на лікарні Чернігівської області – 20.

 Росіяни вдарили

Росіяни вдарили "Іскандером" по території Прилуцької громади 13:40

Росіяни 9 травня вдарили ракетою "Іскандер-М" по території Прилуцької громади на Чернігівщині.

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів 13:32

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Кого стосуватимуться зміни — у розʼясненні юристів Українського ветеранського фонду

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини