Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:02:19

Територію РЛП «Ялівщина» обстежили для проведення зонування

20.08.2022   11:04Агенцiя

Наразі продовжуються роботи щодо розроблення Проєкту організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його території.

Робоча група з функціонування та розвитку комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради минулого тижня розглянула попередню версію згаданого документа. Тоді ж під час засідання вирішено провести виїзну нараду для огляду та визначення меж функціонального зонування парку спільно із проєктантом – приватним акціонерним товариством «Науково-виробничий комплекс «КУРС» – та залученням представників Ботанічного саду імені академіка О.В. Фоміна, ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка та комунального закладу «Чернігівський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» Чернігівської облради.

Оглянувши територію Ялівщини, розробник проєкту навів обґрунтовані аргументи, як можливо виділити зони парку з урахуванням антропогенного навантаження.

Кожен учасник заходу висловив свої пропозиції стосовно зонування, шляхом дискусії дійшли до єдиної думки щодо варіанту зон.

До 25 серпня розробник опрацює надані пропозиції та надасть варіант картосхеми із зонування до Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОВА, який, своєю чергою, надішле його всім учасникам заходу.

За повідомленням Департаменту екології та природних
ресурсів Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини