Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:43:08

Захисники Чернігова: «Козак», бо прізвище Запорожець

19.08.2022   21:21Агенцiя

У перший день повномасштабної війни він забирає дружину з пологового будинку, після відразу збирається до війська.

«Козак» із братом дні три ходять у військкомат. Нарешті потрапляють в один підрозділ. І весь березень чоловік буде виконувати завдання у селі Количівка під Черніговом.
У село прибули автобусом. На той момент російські війська вже зайняли сусідню Іванівку і обстрілювали Количівку.

- Ворожий танк стояв майже навпроти і вів вогонь. Перший снаряд влучив в асфальт, зрикошетив і пішов над автобусом, ми встигли вибігти. Через двір двома розрахунками  побігли «доганяти» танк. Другим пострілом ворожа машина все-таки підбила автобус, з якого не встиг вибратися водій. Наші хлопці його витягли, то він живий залишився, поранений, але живий, - згадує найскладніший день «Козак». - Було страшно, ніколи так вибухи поряд не лунали, коли ти відчуваєш теплу хвилю. Це дуже страшно.

Не менш важким днем для «Козака» і його побратимів стало 7 березня, коли в Количівку заїхали ворожі танки.

- Вони просто гатили по селу з усього, що можна. По мирним будинкам. Літав безпілотник. Заїжджає танк, стріляє прямо в будинок і через нього їде далі, - розповідає військовий.

Далі були бої і 8, і 9, і 11 березня. Загалом же трималися в селі до кінця березня, поки росіяни не покинули область. Чоловік вважає, що Количівка була однією з так званих стратегічних точок, і взяття її окупантами дало б змогу взяли в кільце обласний пункт.

«Козак» упевнений, що встояти захисникам Чернігівщини, зокрема Количівки, вдалося завдяки сміливості.

#обличчя_переможців #захисники_Чернігова #ОК_Північ

Останні новини Чернігівщини

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION