Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:04:01

Захисники Чернігова: Привітав донечку із днем народження і пішов захищати місто

16.08.2022   09:58Агенцiя

- Найперше про, що я думав коли почалась війна - це звичайно діти. Я хотів вберегти їх від цього жаху, - згадує Дмитро про перші дні військового вторгнення.

- Для себе вирішив, що дома сидіти не стану і треба активно долучатись до оборони. Я батько трьох доньок, у однієї день народження у кінці лютого. Святкувати нажаль не довелось. Зранку привітав дитину з днем народження і пішов захищати місто. Рідні до мого рішення віднеслись з розумінням ситуації, але ж звичайно були сльози від турбування і страху за наше майбутнє, - продовжує він розповідь.

Вже по дорозі отримувати зброю, подзвонив братові з проханням приглянути за сім'єю, але почув у відповідь те саме прохання, так як брат, Женя, теж направлявся до ТРО. Там вже зустрілись і потрапили до одного підрозділу, де разом і служимо.

Згадуючи події, що відбувались з ними, Дмитро розповідає: «Спочатку нас  розподілили для несення служби на блок посту, котрий знаходився на околиці міста, а згодом  вже підпорядковували до регулярних частин ЗСУ. Окрім звичних завдань вели додаткове спостереження за противником на винесених постах. Доповідали про російські  колони, їх склад та кількість техніки. А ще копали, постійно копали і укріплювали свої позиції. Коли орки відступали, нас перекинули далі за місто. У нашому районі до цього перебували  російські війська і після них залишилось чимало усілякого сміття. Треба було якось облаштувати своє нове місце і ми вирішили використати старі ящики від російських "Градів",  я поліз розбирати ящики, і трапився вибух. Виявилось, що в одному з ящиків було встановлено розтяжку з гранатою, на відкриття. Мені повезло, що граната була з іншого боку ящика, і я встиг трішки відбігти, потім пролетів трохи з вибуховою хвилею. Але дякувати Богові, живий, хоча й погано після цього став чути. Коли летів єдина думка котра була, хоча б не забруднитись, бо речей запасних не було, а треба було якось сушитись. Так тепер в мене 1 квітня другий день народження».

За час активних бойових дій біля Чернігова, найстрашнішим було слухати попередження по рації. Сім'я знаходиться в місті і ти чуєш скільки літаків летить на місто, і розумієш, що з цим нічого зробити не можеш. Легше від згуртованості колективу на єдину мету – не допустити окупантів у місто. І все проходило більше на ентузіазмі та на гуморі. Згадуючи ті події зараз, я розумію, що росія вдерлась до нас тільки стріляти та вбивати і вони мають полягти на нашій землі.

 #ми_звитяжні

Регіональне управління Сил ТрО “Північ” Збройних Сил України

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини