Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:17:12

Захисники Чернігова: запорізький козак Роман

15.08.2022   10:06Агенцiя

«Запорізький козак» Роман упевнено каже: знав, буде війна. Тому за два місяці до вторгнення рф пішов до військкомату, а за місяць - відправився на вишкіл до навчального центру в Десні.

Брав участь у боях у Лукашівці на Чернігівщині, отримав поранення. Однак повернувся у стрій і продовжує службу в одному з батальйонів ОК «Північ».


Він – доброволець із Запоріжжя. До 24 лютого займався, як саме каже, невеличким будівельним бізнесом. Чоловік устиг повоювати і раніше – був під Маріуполем в артилерії. Наразі він – піхотинець. Каже, що війна вимагає переформатування, перекваліфікації, вимагає стати і бути військовим. Таких, як він, у його підрозділі – майже всі: добровольці-захисники, які досі були цивільними за різними професіями, а сьогодні – мотивовані воїни.
- 24 лютого мене застало в навчальному центрі «Десна», куди я потрапив за місяць до повномасштабного вторгнення. Я розумів, що буде війна. Тому до військкомату пішов ще за два місяці. Відтак ця війна мене застала практично в армії. Взагалі я активний учасник Майдану. Тому я відслідковую все це… Я бачив тенденції, розумів, що до чого йде, - розповідає Роман.

У ході боїв поблизу Лукашівки під Черніговом 8 березня Роман отримав кульове поранення в руку.

- Це була атака російських військ. Моя позиція була біля кулемету. Нас почали обстрілювати. То була крупнокаліберна куля, яку я майже спіймав рукою. Вона пройшла через «рожок» і зірвалася прямо в руці. Тому частина моєї руки тепер лежить десь під Черніговом, - по-чорному шуткує чоловік.

Рятував військовий спочатку себе сам.

- У мене психіка така … - я сам собі пальця дорізав, щоб ви розуміли. Фаланги не було, тому прийшлося трохи ампутувати. Перев’язався і відійшов, - спокійно згадує Роман.
Першу допомогу надалі в лікарні в Куликівці. Потім його відвезли до ніжинського шпиталю. Далі – реабілітація. І знову в стрій.

- Поки живий, треба боротися до кінця. Дома сидіти нема сенсу. Дома два козаки росте, війни їм не треба, - ділиться військовий. 

Роман розуміє, що захист країни – це і безпека його дітей. Їх у нього двоє: сини 15 та 5 років.

#обличчя_переможців #захисники_Чернігова #ОК_Північ
Оперативне командування Північ

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини