Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:14:27

Чернігову потрібен реабілітаційний центр для ветеранів війни

02.08.2022   19:21Агенцiя

Представниці депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості» в Чернігівській обласній раді підтримають створення реабілітаційного центру для ветеранів війни в Чернігові.

Про це повідомила депутатка облради Галина Логвиненко.

За її словами, в багатьох містах України зараз порушують питання про створення таких центрів, у Львові, зокрема, мають намір відкрити всеукраїнський реабілітаційний центр. «Я почала вивчати це питання після відвідання реабілітаційного центру в Луцьку. Якість послуг, що там надаються, високий професіоналізм персоналу мене вразив. Зрозуміло, після завершення війни комплексний реабілітаційний центр буде потрібен і для Чернігівської області. Окремі медичні будівлі зараз не використовуються, тому можуть бути задіяні для відкриття такого реабілітаційного центру», - наголосила Галина Логвиненко.

Вона підкреслила, що заклад має надавати можливість ветеранам війни, членам їхніх родин покращити здоров’я, отримати медичні, психологічні послуги - комплексну реабілітацію та відновлення.
Галина Логвиненко переконана, що депутати обласної ради незалежно від партійної приналежності підтримають створення такого центру.

У липні повідомлялося, що розглядається можливість створення реабілітаційного центру на базі колишнього кардіодиспансеру в Чернігові.
У березні цей заклад внаслідок авіаудару російських військ зазнав серйозних  руйнувань. Як повідомив гендиректор обласної лікарні Андрій Жиденко, після  проведення обстежень вирішили там не розміщувати кардіологічне відділення, а створити обласний реабілітаційний центр. Цей центр буде  забезпечувати реабілітацію учасників бойових дій, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, ветеранів війни, дітей. Він буде включати реабілітацію хворих після інсультів, травм, бойових поранень. Планується діяльність відділу психологічної реабілітації, зокрема, для дітей, які пережили війну і потребують психологічної допомоги.
Створити реабілітаційний центр планують упродовж 2 років. Фінансувати проект буде держава, благодійники та західні партнери.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.