Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:20:54

З ручками і без: міністерство оборони білорусі хоче купити 1000 мішків для трупів

25.07.2022   20:08Агенцiя

У розпорядженні білоруського опозиційного видання «Гомельскі Флагшток» опинилися документи, в яких зазначено, що міноборони білорусі нібито вивчає цінові пропозиції щодо закупівлі «пакетів для транспортування тіл померлих» у кількості 1000 штук.

У розпорядженні білоруського опозиційного видання «Гомельскі Флагшток» опинилися документи, в яких зазначено, що міноборони білорусі нібито вивчає цінові пропозиції щодо закупівлі «пакетів для транспортування тіл померлих» у кількості 1000 штук.

Запит про надання документів був направлений як мінімум у дві організації: РУП «БелСудЭкспертОбеспечение» та компанію, що надає ритуальні послуги, ТОВ «Фістер».

Приватна компанія «Фістер» відповіла на запит міноборони, що не реалізує мішки для трупів.

Державне «БелСудЭкспертОбеспечение» відписало, що може виготовити 1000 пакетів для трупів протягом 10 календарних днів. Залежно від виконання (з ручками чи без) підприємство готове задовольнити замовлення за 9900 - 13900 рублів (143,5 тис - 201,2 тис грн). Інформатор видання не відповів на питання редакції про джерело походження цих листів. 


Щоб перевірити правдивість листа, журналіст видання зателефонував авторові відповіді — начальниці відділу маркетингу РУП «БелСудЭкспертОбеспечение» Вероніці Ковальчук. Вона підтвердила, що таки надавала відповідь на запит білоуського міноборони про тисячу санітарних мішків.

Нагадаємо, що за добу до повномасштабного вторгнення була інформація, що російське міноборони  закупило мішки для трупів - 45 тисяч штук.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини