Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:04:11

На Чернігівщині встановлюють мобільні амбулаторії

15.07.2022   16:56Агенцiя

У постраждалих селах Количівка та Киїнка для покращення доступу до медичних послуг на місці зруйнованих лікувальних закладів встановлено мобільні амбулаторії.

Така амбулаторія – це медичний кабінет на колесах. Відтепер медичні працівники поновлять прийом для більше ніж 3000 жителів. 

Мобільні амбулаторії будуть надавати послуги, аналогічні тим, що надавалися у Киїнській амбулаторії загальної практики сімейної медицини та фельдшерському пункті с. Количівка.

Розташування мобільних амбулаторій:

  • с. Количівка, пров. Лугова, 1Г;
  • с. Киїнка, вул. Перемоги, 11

Графік роботи: з 08:30 до 16:20.

Перелік медичних послуг з надання первинної медичної допомоги:

  • Амбулаторний прийом дорослого та дитячого населення;
  • Надання невідкладної медичної допомоги;
  • Виконання лікарських призначень;
  • Динамічне спостереження за станом здоров’я пацієнтів, у тому числі - із діагностованими хронічними захворюваннями, ведення патронажу (вагітних, дітей до 1-го року життя);
  • Проведення профілактичних заходів (вакцинація дітей і дорослих за Національним календарем щеплень);
  • Діагностика та лікування найбільш поширених інфекційних та неінфекційних хвороб, травм, отруєнь, патологічних і фізіологічних станів;
  • Проведення діагностичних обстежень (у т. ч. лабораторної діагностики: аналізи та швидкі тести);
  • Надання консультативної допомоги;
  • Видача електронних направлень, довідок, висновків, свідоцтв (листки непрацездатності, направлення для проходження медикосоціальної експертизи, лікарські свідоцтва про смерть та інші);
  • Виписка рецептів за програмою «Доступні ліки» для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, нецукрового та цукрового діабетів. 

«З 18 липня амбулаторії розпочинають повноцінну роботу. Очікуємо постачання в села Новоселівку та Ягідне. Разом з амбулаторіями прийшли гуманітарні пакети для населення у вигляді продуктових наборів та засобів гігієни», – зазначає заступниця голови Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк.

Допомогу надали благодійники зі Словаччини завдяки ініціативі Heart to Heart International.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини