Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:53:24

«Я вірю у нашу перемогу, в наших людей та нашу Україну!», - гвардієць з позивним «Харків»

14.07.2022   11:10Агенцiя

Військовослужбовець з таким позивним проходить службу в одній з бригад Північного об’єднання Нацгвардії. До війни більш як рік працював за кордоном, займався власними проєктами у медичній галузі.

- У ніч на 24 лютого я не спав - наче відчував, що щось має статись. На момент початку повномасштабного вторгнення я знаходився в Польщі, та спочатку займався допомогою біженцям з України, які у великій кількості прибували. Через декілька днів волонтерської роботи я зрозумів, що не можу бути осторонь, за кордоном, коли в моїй країні йде війна, - ділиться спогадами військовослужбовець.

За тиждень хлопцю вдалося зібрати команду однодумців-добровольців, що також знаходилися у Польщі. Згодом вони вирушили до Варшави, де їм з військовим спорядженням допомогли волонтери, які підтримують Україну.

- Один день ми були у Варшаві, зібрали там цілу вантажівку гуманітарної допомоги та вирушили до кордону. До України потрапити вже пішки та зі Львова попрямували до Києва, який зустрів нам обстрілом потягу, на якому їхали. Так ми прибули до столиці, де і розпочалася  наша служба у війську, - розповідає «Харків».

Після перемоги гвардієць планує відкрити власну справу, де буде популяризувати український продукт як в Україні, так і за кордоном. У планах також відкрити лабораторію для тестування та розробки нових винаходів тут, в Україні, щоб у першу чергу приносити користь нашій державі, а також допомагати у просуванні ідей українських винахідників. 

- Я захищаю свою Батьківщину. Я тут народився, тут будуть жити мої діти! Я хочу бути одним з тих, хто буде будувати нову Україну – вільну і незалежну! Мій дім зараз знаходиться під постійними обстрілами окупанта…. Я тут, бо відчуваю, що потрібен своїй країні у важкий час! Тут я знайшов своє кохання, і вже зовсім скоро збираюся зробити пропозицію руки та серця своїй коханій дівчині. Я вірю в нашу перемогу, в наших людей та нашу Україну, ми вистоїмо проти ворога, яким би він не був!

https://www.facebook.com/ngunorth

Північне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини