Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:48:14

«Навіть якщо нам не буде, чим воювати, ми будемо гризти їх зубами» - захисник Чернігова на позивний «Богомол»

11.07.2022   12:26Агенцiя

Смак військової служби відчув ще у далекому 1985 році на Закавказзі, коли був строковиком-прикордонником. Потім до 2008 року проходив службу у підрозділі Міністерства внутрішніх справ. «Я з бандитами служити не буду» - так сказав чоловік, коли до влади прийшов президент-втікач Янукович.

У 2014 році «Богомол» ходив до військкомату і просився у військо. Але тоді не взяли, казали, прикордонники не потрібні. Все ж таки потрапив у Збройні Сили України у 2017 році. Відвоював і на Луганщині, і на Донеччині.

З 24 лютого цього року став на захист Чернігівщини.

Виконував завдання разом із розвідувальним підрозділом, хоча сам – командир бойової машини. За цей час, каже, побував майже в усіх точках Чернігова та області. Бо приходилося не тільки вивідувати розвідінформацію, а й вивозити поранених, охороняти об’єкти тощо.

Запам’ятався «Богомолу» день 21 березня, коли він із побратимами вступив у ближній бій з росіянами на кладовищі «Яцево». Каже, бачив їх зблизька, вони були вишколені та «упаковані».

- Навіть якщо нам не буде, чим воювати, ми будемо гризти їх зубами, - так говорить військовий про готовність обороняти свою землю. – Це тільки маразматик захоче знову сюди лізти. Хай спробують!.. А ми, поки є час, підвищуємо свою майстерність, відпочивати нема коли. От коли переможемо, тоді будемо відпочивати. У мене є таке бажання: пройтися по Красній площі парадом.

Оперативне командування "Північ"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини