Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:54:17

Поліція Чернігівщини скерувала до суду справу організаторів міжнародного каналу нелегальної міграції

11.07.2022   12:08Агенцiя

Слідчі поліції області завершили досудове розслідування та передали прокурору Чернігівської обласної прокуратури для направлення до суду обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи, яка намагалася забезпечити переправлення іноземців з України до Білорусі для подальшої міграції до країн ЄС.

Викриття та припинення діяльності каналу нелегальної транскордонної міграції відбулося незадовго до початку повномасштабної російської агресії проти України.

Співробітники відділу міграційної поліції Чернігівщини спільно з оперативними працівниками Чернігівського прикордонного загону під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури зафіксували ознаки незаконної діяльності групи осіб. Зокрема, у жовтні-листопаді минулого року зловмисники намагалася переправити з України у Білорусь чотирьох громадян Пакистану та трьох громадян Узбекистану. Іноземців затримали під час спроби незаконного перетину кордону та помістили їх до пункту тимчасового перебування іноземців.

Оперативники встановили, що незаконним переправленням іноземців займалися двоє киян. Вони залучили до злочинної діяльності громадянина Республіки Білорусь. Ця особа мала зустрічати іноземців на білоруській території та переправляти до кордону з країнами ЄС.

10 лютого слідчі поліції Чернігівської області спільно з офіцерами міграційної поліції та оперативниками 105-го прикордонного загону імені Володимира Великого (м. Чернігів) провели в помешканнях підозрюваних киян санкціоновані обшуки. В ході цих слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили низку речових доказів протиправної діяльності фігурантів.

Слідчі слідчого управління поліції області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі слідчий завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні та передав його матеріали з обвинувальним актом прокурору Чернігівської обласної прокуратури для направлення до суду.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини