Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:11:20

Облаштування укриттів у чернігівських багатоповерхівках: міська влада спільно з мешканцями будинків продовжує працювати над покращенням умов

08.07.2022   09:30Агенцiя

Зустрічі зі старшими будинків, аби вирішити всі питання стосовно облаштування укриттів.

ЖЕКи, спільно з відділом із питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради, почали організовувати збори з представниками багатоквартирних будинків. На порядку денному — повідомити про кроки міської влади стосовно облаштування найпростіших укриттів та почути питання з вирішенням яких потрібно допомогти мешканцям. 

6 липня відбулася перша зустріч старших будинків, що знаходяться на балансі КП “Новозаводське”. 

— За дорученням міського голови ми продовжуємо працювати із мешканцями будинків, де знаходяться підвали. Будемо вирішувати ваші питання, — повідомив під час зустрічі начальник відділу з питань НС та ЦЗН Григорій Годун.  

У Чернігові 955 будинків із найпростішими укриттями, мова про підвали. Саме там чернігівці знаходили прихисток під час активних бойових дій у лютому-березні цього року, як показав досвід, серед найкритичніших проблем — відсутність води і світла внаслідок пошкодження комунікацій. 

Нині міська влада, враховуючи цей досвід, вживає заходи для покращення умов для знаходження в укриттях.  Минулого тижня виконавчим комітетом було погоджено відповідну Програму, яка передбачає їх поліпшення. Для її реалізації з місцевої казни виділяють майже 43 млн грн.  Ці кошти спрямують на закупівлю генераторів для кожного укриття, біотуалетів, ємностей для води, місць для сидіння, а також виконають необхідні поточні ремонти. 

Для реалізації запланованого потрібна співпраця між органами місцевого самоврядування та власне мешканцями будинків. З цією метою і почали проводити зустрічі з представниками будинків. Людей просять самоорганізуватися, прибрати у своїх укриттях, аби ЖЕКи вивезли сміття, що полегшить утримання підвалів у подальшому. 

Також мешканці будинків мають визначитися чи потрібен їм генератор та біотуалет, для цього вони під час зустрічі заповнюють відповідну заяву, за результатами опрацювання яких місто і придбає необхідну кількість цього обладнання, яке передасть на зберігання та обслуговування самих мешканців.   

— Це дуже гарна ідея, ми дуже потребували генератора, якого не було і було дуже важко. Ми дуже добре до цього ставимось і те, що міська влада звернулася увагу на підвали, і на цю проблему — велике дякую.  Ми звичайно своїми силами навели у підвалі порядок, у нас більш-менш нормальні умови, але от отримати і генератор, і ємності  для води, і туалет, було б дуже актуально, — говорить пані Ганна,  старша одного із будинків, що на балансі КП “Новозаводське”. 

Представники будинків також зазначають, що під час воєнних дій вони переконалися у важливості людей об'єднатися і спільно вирішувати щоденні потреби. 

— Треба обов'язково, щоб мешканці брали участь. Чекати манни небесної — це неправильно, так не може бути. Якщо нам трохи роблять, то більшу частину ми повинні самі робити, — висловила свою думку стосовно важливості співпраці органів місцевого самоврядування та самих людей представниця ще однієї багатоповерхівки пані Тамара.    

Такі зустрічі проведуть зі всіма будинками, що на обслуговуванні ЖЕКів, а також ОСББ, ОЖБК. Ще раз зазначимо, що всього їх 955 з найпростішими укриттями, крім того, збори є можливістю вирішити нагальні питання, що хвилюють людей. Цю співпрацю продовжуватимуть й надалі

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини