Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:50:39

До середини осені зберігається загроза обстрілів з білорусі

07.07.2022   20:49Агенцiя

Загроза ракетного обстрілу України з боку білорусі зберігається ще на три місяці, інформує білоруська моніторингова група «Беларуські Гаюн».

Дія зони обмеження для польотів усіх типів цивільних повітряних суден (включно з БПЛА) на висотах від 0 до 19 800 метрів на півдні білорусі продовжена згідно з NOTAMN O0547/22 з 8 липня по 7 жовтня 2022 року.

Сказано, що обмеження не поширюється на авіацію ЗС рб та Держприкордонкомітету рб.

Територія зони обмеження не змінилася.

Заборона на польоти над південною частиною білорусі була введена 24 лютого 2022 р. з початком російського вторгнення в Україну. Саме з півдня білорусі і відбуваються запуски ракет територією України. З початку війни з території білорусі українськими містами було запущено не менше 689 боєголовок.

Українська сторона вважає, що з білоруського боку випущено більше -  788 крилатих та балістичних ракет було випущено з території рф та білорусі з початку війни.

Такі дані повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Зокрема: 213 снарядів комплексу «Іскандер» та 61 ракета – «Точка У», а також крилаті ракети та ракети морського базування. Основними цілями були об'єкти транспортної інфраструктури південних та східних регіонів України.

Таким чином, загроза ракетного обстрілу території України з повітряного простору білорусі зберігається як мінімум ще на три місяці.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини