Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:29:19

У громаді на Прилуччині провели благодійний марафон і зібрали для ЗСУ 125 тисяч гривень

27.06.2022   12:28Агенцiя

25 червня у Талалаївській громаді Прилуцького району на селищному стадіоні провели благодійний марафон на підтримку Збройних Сил України: організували благодійне ярмаркування, розважали гостей виступами художньої самодіяльності, зіграли футбольний турнір.

Про це пише Талалаївська громада.

На благодійному ярмарку місцеві умільці продавали вироби декоративно-прикладного вжитку, домашню випічку, напої, квіти, іграшки.

Частиною марафону став концерт від учасників художньої самодіяльності: як дорослі, так і діти показали свої таланти (співали, танцювали).

«Сьогодні ми всі зібралися тут, щоб засвідчити та виразити свою палку підтримку нашим мужнім захисникам та захисницям Збройних Сил України, які зі зброєю в руках дають відсіч російським окупантам. Ми в тилу, під надійною охороною ЗСУ та Господа, мусимо підтримувати дух боротьби та вносити свій вклад у перемогу України», - наголосив селищний голова Юрій Величко у своєму виступі.

Він також додав, що всі кошти, зібрані сьогодні, будуть передані на потреби Збройних Сил України.

«Будемо належно тримати як військову, так і інформаційну та культурну оборону країни, бо в єдності наша сила, разом переможемо! Слава ЗСУ! Слава Україні!», - сказав Величко.

Благодійний турнір з футболу 8×8 на підтримку Збройних Сил України розпочався із самого ранку і тривав до після обіду. Участь узяли 5 команд: «Дмитрівка», «Берегиня», «Фортуна», «Ветерани-Совхоз», «Плугатар».

Команди зайняли місця відповідно до списку. Кращим гравцем турніру визнаний Денис Плужник з ФК «Берегиня», а кращим голкіпером - Віктор Поруцький з ФК «Дмитрівка», який не пропустив жодного гола.

На марафоні вдалося зібрати кошти в сумі 123 400 грн. Після марафону громадяни на власний розсуд додали 1700 грн.

На даний час загальна сума зібраних коштів 125 тисяч 100 грн. Всі зібрані кошти будуть перераховані на ЗСУ.

«Талалаївська селищна рада щиро дякує всім, хто долучився до благодійного марафону.Разом до перемоги!», - йдеться в повідомленні.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.