Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:04:42

Захисники Чернігова: "Тільки спільно ми можемо подолати ворога та отримати перемогу"

27.06.2022   12:15Агенцiя

Йдучи захищати Чернігів, вони не знали, що опиняться в одному батальйоні.

Богдан у перші дні вторгнення російських військ на Чернігівщину рятував рідних: допомагав мамі, сестрі, племінниці. Батько пішов до військкомату двома днями раніше, син наздогнав потім. Брат також воює, але ще з 2014 року і в іншому місці.

- Я прийшов до військкомату, описав свою компетенцію, сказав, що можу робити, чим бути корисним. Але опинився на посаді помічника гранатометника. До цього ніякого військового досвіду не мав, - розповідає хлопець. – Батько казав, що піде в тероборону. Але потім ми зустрілися на базі батальйону: ні він, ні я не знали, де опинимося.


Богдан зізнається, що переживав за батька, особливо, коли пропав зв'язок, а частина була розкидана по ротам на різних напрямках. Вони були у різних ротам, а Богдан зокрема - у групі «різаків» - гранатометників, які готувалися до міських боїв. Про них згадував і їх побратим.

Тому Богдан безпосередньої участі у боях не брав, але разом із іншими був готовий зустріти російського ворога на вулицях міста на визначеній ділянці. Вони так само укріплювалися, переміщалися та відчували на собі весь жах обстрілів. Більше того, його група встигала ще й навчатися бойовій справі поміж обстрілами. До них приїжджали більш досвідчені військові, зокрема з 1 окремої танкової бригади, навчали тактичній медицині, топографії, коригуванню артилерії, вправлялися і з новими зразками озброєння, які на той момент вже почали надходити в підрозділи ОК «Північ».

До війни Богдан активно займався громадською діяльністю. Тому в силу своїх дружніх та робочих контактів мав можливість підтримувати зв'язок з волонтерами та допомагати своєму підрозділу в забезпеченні, навіть у найскрутніший період оточення Чернігова. З ризиком привозили все: від дрібних побутових речей до дорогого спорядження.  

- Відповідно маю широку мережу особистих контактів. Частина з моїх колег, друзів почали волонтерити, возити з-за кордону, - розповідає військовий і розказує, що вже вдалося, - …кілька автомобілів, кількасот бронежилетів, рації, розгрузки, ноутбуки, принтери, взуття, поки була потреба – продукти харчування. Наразі підрозділ укомплектований та забезпечений, але співпраця Богдана з волонтерами та друзями триває. Адже тільки спільно ми можемо подолати ворога та отримати перемогу.

#Вірю_в_ЗСУ #захисники_Чернігова #ок_північ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини