Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:43:28

У Чернігові відновили рутинні щеплення дітей

24.06.2022   09:57Агенцiя

У Чернігові відновили щеплення дітей, повідомила Наталія Крючко, медична директорка Сімейної поліклініки – комунального закладу, де вакцинують дітей.

Через бойові дії та перебування міста в облозі щеплення дітей у березні-квітні не проводилися. Наявні на той час вакцини через порушення температурного режиму стали непридатними для використання, їх вже утилізували.

У червні  медзаклад отримав нові партії вакцин і готовий проводити щеплення проти дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту, хіб-інфекції, гепатиту В та інших хвороб. Вакцини зберігаються згідно з інструкціями – у спеціальних холодильниках з дотриманням потрібного температурного режиму.

Перебування за кордоном змінило ставлення батьків до вакцинації.

«Ми помічаємо, що ті мами, які побували в європейських країнах, змінили своє ставлення до вакцинації. Адже там батьки несуть відповідальність за відмову від вакцинації, а невакциновані діти мають низку обмежень. Але найголовніше – це захист  дітей від небезпечних захворювань», – підкреслила лікарка.

Завідувачка відділення надання первинної медичної допомоги Сімейної поліклініки Валентина Андрєєва нагадала, що батьки, які пропустили щеплення за графіком, мають надолужити пропущене й вакцинувати своїх дітей.

Якщо вакцинацію дитині робили в іншому місті України, то медзаклад надає відповідну довідку, або, за умови переукладання декларації із сімейним лікарем, дані вносяться в електронну карту пацієнта. Щеплення за кордоном також визнаються і надані іноземними медзакладами документи теж є дійсними.

Рутинні щеплення для дітей у Чернігові, як і раніше, можна зробити в Сімейній поліклініці за адресами Пирогова, 15 та Рокоссовського, 47

За матеріалами Комунікаційного центру МОЗ

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини