Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:54:39

Росіяни та білоруси вчяться диверсій та обстрілюють чернігівське прикордоння: інформація за зведенням Генштабу на ранок 23 червня

23.06.2022   08:33Агенцiя

Генеральний штаб ЗСУ розповів про оперативну ситуацію на північних кордонах України, зокрема, у Чернігівській області. Інформація подана станом на 6 ранку 23 червня 2022 року.

Загроза із білорусі

На Волинському та Поліському напрямках, у період 22 червня – 1 липня 2022 року у Гомельській області, поблизу державного кордону з Україною, триватиме мобілізаційне навчання збройних сил республіки білорусь. Під час нього планується відпрацювати питання призову військовозобов’язаних запасу.

В рамках заходів бойової підготовки також проводяться навчання з підрозділами сил спеціальних операцій білорусі із залученням інструкторів збройних сил російської федерації. Основна увага приділяється веденню диверсійно-розвідувальної діяльності.

Про кордон Чернігівщини

На Сіверському напрямку підрозділи противника продовжують перебувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Тут ворог утримує до трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1 танкової армії Західного військового округу та підрозділи повітряно-десантних військ.

Вдосконалює оборонні позиції у районі населеного пункту Тьоткіно Курської області.

Про обстріли прикордоння

Вдень 22 червня прикордонники зафіксували 8 вибухів неподалік села Грем’яч (Новгород-Сіверська громада) із напрямку случевськ (росія). Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Після 12 ночі росіяни знову обстріляли із мінометів підрозділи прикордонників біля села Грем’яч. Втрат немає.

Агресор продовжує обстріли підрозділів Сил оборони у прикордонних районах Сумської області.

Про повітряні тривоги

Протягом останньої доби по Чернігівській області один раз - близько опівночі 23 червня - оголошувалась повітряна тривога.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини