Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:52:42

Поліцейські Чернігівщини відпрацювали навички з тактичної медицини

13.06.2022   23:10Агенцiя

Комплексне заняття для поліцейських складалося з теоретичної частини та практичного відпрацювання зупинки критичної кровотечі й евакуації пораненого із зони обстрілу у безпечне місце.

Навчання провели бойові медики Збройних сил України на запрошення старшого інспектора з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України Лариси Борисенко.
Зміст і актуальність навчальної програми найпершого етапу домедичної допомоги пояснив слухачам інструктор, керівник медичного пункту однієї з частин Збройних сил України:

— Під час облоги Чернігова російськими військами я був у складі евакуаційного медичного екіпажу і неодноразово стикався з прикрими трагічними ситуаціями, коли гинули наші бійці, яких можна було б врятувати за умови правильного надання першої домедичної допомоги. Дії з порятунку пораненого мають починатися ще на місці отримання поранення, зусиллями самого бійця чи його побратимів, якщо він непритомний. Тоді можна сподіватись на результативний подальший порятунок постраждалого, на етапах його переміщення в укриття та евакуації до медичного закладу.

Поліцейські під керівництвом офіцера-медика ЗСУ розібралися в теоретичній складовій принципів надання домедичної допомоги, в яких зонах вона може надаватися і як поділяються ці зони, що таке критична кровотеча і яким чином її зупиняти.

Всі отримані знання поліцейські закріпили на практиці.

Зокрема, вони відпрацювали накладення турнікету на ногу та руку собі, а також «пораненому» товаришу. Для часткового наближення стану учасників заняття до реального, властивого для бойової обстановки, етапи тренінгу чергувалися з виконанням інтенсивних фізичних вправ, а поліцейські мали на собі деякі елементи бойового екіпірування.

Керівник медичного підрозділу Збройних сил відзначив максимальну активність та високу мотивацію поліцейських під час виконання завдань тренінгу:

— Для нас очевидно, яким втратам ми можемо запобігти завдяки вмінню надавати допомогу. Розслаблятися зарано, потрібно постійно підтримувати свій бойовий дух і практичні навички. Тож не втрачаємо час даремно, тренуємося, і воно обов’язково спрацює.

Поліція Чернігівщини, спираючись на досвід протидії ворожому вторгненню в умовах облоги Чернігова та часткової окупації області рашистами, свідомо вносить доповнення у програму професійної підготовки співробітників.

— Несення поліцейської служби в умовах війни в багатьох аспектах відрізняється від стандартів мирного часу. А війна ще не завершилася, хоч і відступила з території Чернігівщини. І це вносить свої корективи, серед іншого, і в професійне навчання поліцейських, — зазначив начальник управління кадрового забезпечення поліції Чернігівщини Ігор Папченко. — Ми сподіваємось і на подальшу плідну співпрацю з фахівцями Збройних сил України. Сьогодні це — тренінг з надання першої домедичної допомоги собі, побратимам або цивільним громадянам. На черзі — вдосконалення стрілецької підготовки поліцейських, тренінги з проведення стрільби в особливих умовах, оскільки ми розуміємо відмінність бойової обстановки від умов повсякденного несення служби поліцейськими.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини